17 Temmuz 2012 07:36

75 kişi savcılığa çıkarıldı

Diyarbakır'da düzenlenmek istenen "Özgürlük İçin Demokratik Direniş" mitinginde aralarında DİHA muhabiri Mehmet Begün'ün de olduğu 75 kişi ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi.DTK ve BDP tarafından "Özgürlük İçin Demokratik Direniş" şiarıyla 14

75 kişi savcılığa çıkarıldı
Paylaş

Diyarbakır'da düzenlenmek istenen "Özgürlük İçin Demokratik Direniş" mitinginde aralarında DİHA muhabiri Mehmet Begün'ün de olduğu 75 kişi ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi.

DTK ve BDP tarafından "Özgürlük İçin Demokratik Direniş" şiarıyla 14 Temmuz'da Diyarbakır'da düzenlenmek istenen mitinge polislerin sert müdahalesi sonucu çıkan olaylarda gözaltına alınanlar Diyarbakır Cumhuriyete Savcılığı'na çıkarıldı. Gözaltına alınan 87 kişinin 12'si Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakılırken, aralarında DİHA muhabiri Mehmet Begün'ün de olduğu 75 kişi bu sabah adliyeye getirildi. Gözaltına alınanların emniyette ifadelerinin alınmaması dikkat çekerken, bazı yaralıların ise tedavisinin sonuçlanmadan adliyeye getirildiği öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınanlar arasında bir İngiliz yurttaşının bulunduğu öğrenildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Veliler: Bizim İmam Hatip talebimiz yok!

SONRAKİ HABER

Lice'de yangın söndürüldü çatışma sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa