17 Temmuz 2012 06:13

Avukatlar: İddianame hukuksuz

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında olduğu 36’sı tutuklu 50 kişinin İstanbul’daki ikinci KCK davası adı altındaki yargılamaları sürüyor.İlk günde salonun yetersizliği dışında öne çıkan şey, söz konusu iddianamenin hukuk dışı bir şekilde hazırlandığıydı. Bütün avukatlar ve ortak savunma yapan

Avukatlar: İddianame hukuksuz
Paylaş
Şerif Karataş

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında olduğu 36’sı tutuklu 50 kişinin İstanbul’daki ikinci KCK davası adı altındaki yargılamaları sürüyor.

İlk günde salonun yetersizliği dışında öne çıkan şey, söz konusu iddianamenin hukuk dışı bir şekilde hazırlandığıydı. Bütün avukatlar ve ortak savunma yapan tutuklu Avukat Doğan Erbaş da bunu dile getirdi. Mahkemede savunma yapan avukatlar, iddianamenin Abdullah Öcalan üzerine kurulu olmasına karşın, Öcalan’la herhangi bir görüşme yapılmadan hazırlanmasının da yaşanan hukuksuzluğu ortaya koyduğunu ifade etti. Yaşanan diğer hukuksuzluklar üzerinde de duran avukatlar iddianamenin mahkeme tarafından kabul görmesine de tepki gösterdi.

‘KÜRTÇE BEYANDA BULUNDU, ANLAŞILMADI’

Avukatlar, yargılanan avukat olduğu için Adalet Bakanlığından izin talebi, Kürtçe savunma gibi birçok talep mahkeme tarafından kabul görmedi. Dünkü duruşmada yargılananların kimlik bilgileri sırasında yaşanan ise mahkemenin Kürtçe karşısında tutumunu gözler önüne koydu. Kimlik bilgilerini Kürtçe yanıtlayanların bilgileri mahkeme başkanı tarafından hızlı bir şekilde okunarak, yargılanan yerine oturtuldu. Ve kimlik bilgilerini Kürtçe dile getirmelerine izin verilmedi. Kimlik bilgilerini Türkçe verenlerin ise sözleri kesilmedi.

Yargılananların Kürtçe tercüman talebi de yine mahkeme tarafından reddedildi. Sanıkların Kürtçeye izin verilmesi yönündeki Kürtçe yaptıkları açıklama ise, “Kürtçe dilinde beyanda bulunması nedeniyle anlaşılmadı” şeklinde tutanaklara geçti.

Salonun yetersizliğinden dolayı mahkeme öğleden sonraki bölümde yer azlığını gerekçe göstererek avukatları, yargılananların yakınları ve gazetecileri içeri almaması ise tepki üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Avukatların içeri alınmamak istenmesi ise özel güvenlikle arbede yaşanmasına neden oldu. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

700 tersane işçisi zehirlendi

SONRAKİ HABER

Veliler: Bizim İmam Hatip talebimiz yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...