25 Temmuz 2017 18:28

Hacı Bektaş-ı Veli Derneği'nden hem sanat hem yaz okulu

Kayseri’de Hacı Bektaş-i Veli Derneğinin düzenlediği yaz okulu etkinliklerine yaklaşık 70 çocuk katılım sağladı.

Paylaş

Uğurcan KARAKAYA 
Kayseri

Hacı Bektaş-i Veli Derneğinin Kayseri’de düzenlediği etkinliğe yaklaşık 70 çocuk katıldı. Derneğin yaz okulu kapsamındaki etkinliklerinde sinema, tiyatro, heykel, bağlama gibi sanatsal aktivitelerin yanı sıra matematik ve İngilizce dersleri de yer alıyor. 

‘ÇOCUKLAR DÜŞLERE VE UMUDA AÇ’  

Yaz okulunun çocuklar için nasıl geçtiğini sorduğumuz heykel atölyesini yürüten Uygur Orhan, “Gelenek külleri saklamak değil ateşi canlı tutmaktır” şiarıyla çıktığımız bu yolda amacımız çocukların içindeki gizil gücü çıkarmak. Çocukların iç dünyasına bir katkı da biz sunalım dedik. Düşlerinizi anlatın dedik. Düşlere, hayallere ve umuda aç olduklarını gördük. Bizim yaptığımız bu aktiviteler onların hayal gücüne katkı sunacağını eğitim alanında da onlara yardımcı olacağını biliyoruz. Kimse kimsenin eserini yargılamadığı çok güzel bir ortam oluşturduk. Çocukların yaptığı heykelleri yaz okulunun son günü sergiye sunacağız” dedi. 

Görüşlerini aldığımız çocuklar, “Yazı burada bir şeyler öğrenerek geçirmek bizi mutlu etti. Son gün sergi yapacağız çok heyecanlıyız” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Şehir Hatları, kafes zorunluluğunu kaldırdı

SONRAKİ HABER

Pera Film'den yeni seçki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...