25 Temmuz 2017 16:57

'Koy talan ediliyor' iddiasına itiraf gibi açıklama geldi

CHP'li Aytuğ Atıcı, Silifke'deki 190 dönümlük koyun talana açıldığı iddiasına Orman ve Su İşleri Bakanlığının itiraf gibi bir yanıt verdiğini söyledi.

Paylaş

CHP'li Aytuğ Atıcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Silifke ilçesinde 190 dönümlük doğa harikası koyun özel bir şirkete kiralanarak inşaat yapılmasını konu ettiği soru önergesine yönelik açıklama yapan bakanlığın projeyi itiraf ettiğini söyledi.

CHP Milletvekili Atıcı, geçtiğimiz günlerde Silifke ilçesinde 190 dönümlük doğa harikası koyun özel bir şirkete kiralanmasıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Atıcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın önergedeki iddialarına yazılı bir yanıt verdiğini açıkladı. 

Atıcı, "Yapılan açıklamada 'Habere konu yer, Silifke Yeşilovacık Orman İşletme Şefliği hudutlarında, 300 sayılı Mesire Yerleri Uygulama Tebliği'ne göre hazırlanan gelişim yönetim planı ve plan raporu 24.5.2017 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü'nce onaylanan A tipi avcılar mesire yeridir. İddia edilenin aksine işletmeciliğin süresi 49 yıl değil 29 yıldır' denilmiş. Bahse konu olan bölgenin 29 yıllığına kiraya verildiği açıkça itiraf edilmiştir. Ormanlık alanın mesire yerine çevrilmek üzere kiraya verildiği de itiraf edilmiştir.

Genel Müdürlük yetkililerine sesleniyorum. Madem sadece mesire alanı çalışması yapılıyor, madem sadece vatandaşların faydasına işler yapılıyor, o zaman bu plan nerenin planı? Bu evlerde kimler oturacak? Bu 30 villa kim için yapılıyor?" diye sordu.

Soru önergesinde gündeme getirdiği iddiaların Orman Bakanlığı'nda paniğe neden olduğunu ifade eden Atıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İddialarımız o kadar yerini bulmuş olacak ki Bakanlık, Genel Müdürlük üzerinden alel acele bir açıklama yapmak zorunda kalmıştır. Orman Bakanlığı'nın hamaset içeren açıklama yapmak yerine soru önergesinde açıkça ifade ettiğimiz ve belgelerini de paylaştığımız sorulara yanıt verilmesini istiyoruz. Mersin'de milletin malı olan ormanların ve nadide koyların birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz ve konuyu takip ederek sürekli gündemde tutacağız. Bu doğrultuda, daha önce sorduğumuz soruları bir kez daha soruyor ve hamaset yerine gerçekçi cevaplar bekliyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de ağaçlandırma sahasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

'Gümrük anlaşmasının şartı Türkiye'nin hukuk devleti olması'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...