25 Temmuz 2017 14:16

Deri 2000’de TİS imzalandı

DERİTEKS Sendikasının örgütlü olduğu Deri 2000 fabrikasında TİS imzalandı. 3 yıllık sözleşmeyle işçi ücretlerine ilk yıl için yüzde 20 zam yapıldı.

Paylaş

İzmir’in Menemen Deri Serbest Bölgesinde kurulu bulunan Deri 2000 ile işyerinde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı DERİTEKS İzmir Şubesi arasında yeni dönem toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 100 kişinin çalıştığı fabrikada yeni toplu iş sözleşmesi ile birlikte işçilerin maaşlarında ve sosyal haklarında enflasyonun üzerinde iyileştirmeler yapıldı. 

İlk toplantıda bağıtlanan ve önümüzdeki 3 yıl boyunca geçerli olacak yeni toplu iş sözleşmesine göre işçiler ilk yıl için yüzde 20 zam aldı. İkinci ve üçüncü yıllarda da enflasyon artı yüzde 2.5 oranında zam yapılacak. Sosyal haklarda da yüzde 15’lik artış sağlandı. 4 aylık ikramiyenin ödendiği fabrikada işçiler yılda 1685 TL erzak, 800 TL yakacak, 478 bayram, 247 TL yıpranma, 160 TL ayakkabı, 195 TL deri mont, 324 TL tahsil ve  140 TL izin dönüş ücreti alacak. Ayrıca yine TİS’e göre 400 TL evlenme, 214 TL doğum, 320 TL ölüm ve 802  askerlik yardımı da ödenecek. 

Fabrikada son olarak geçtiğimiz yılın mart ayında asgari ücrete yapılan artışın ardından işçilerin ve sendikanın girişimleri sonucunda seyyanen 225’er liralık zam yapılmıştı. 

‘TALEPLERİMİZ VE KARARLILIĞIMIZ NETTİ’

Biten TİS sözleşmesi ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, TİS’e işyeri komiteleri üzerinden hazırlandıklarını belirterek “Talepler komiteler üzerinden belirlendi. Anlaşmada da komitenin bize verdiği sınırın üzerinde sonuçlandı. İşçiler, ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığı bir ortamda enflasyon oranında bir anlaşmaya imza atılamayacağını dile getirdiler. İlk oturumda da bitme sebebi de işverenin işçilerin örgütlüğünün ve birlikteliğinin farkında olmasıdır. Talebimizin ve kararlığımızın net olması TİS görüşmelerinin kısa sürede istediğimiz şekilde bitmesini sağladı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölümüne de olsa ‘10 dakikada getir’ anlayışına karşı...

SONRAKİ HABER

İşçiye ücret yok, kayyıma 40 bin lira!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...