25 Temmuz 2017 10:43

Urfa’da KESK'liler OHAL Komisyonu'na toplu başvuru yaptı

Urfa'da KHK ile ihraç edilen KESK üyeleri toplu olarak OHAL Komisyonu'na başvurdu. 

Paylaş

Urfa'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerine son verilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için valilikte kurulan OHAL İnceleme Komisyonu'na toplu olarak başvuru yaptı. 

Başvuru öncesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) binasında basın toplantısı düzenlendi. KESK'liler adına konuşan KESK Urfa Dönem Sözcüsü Leyla Sezer, telafisi güç olan haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edildiklerini belirtti. Sezer, daha büyük mağduriyetlere sebebiyet verilmemesi için zaman kaybetmeksizin acil bir şekilde darbe ile bağı olmayan, o gün eline silah almamış, tüm kamu emekçilerinin geçmişe dönük tüm hak kayıplarının da karşılanması şartı ile işlerine derhal iade edilmesini istedi.

'GEÇ KALINMIŞ ADALET, ADALET DEĞİL' 

Temel insan hakkı olan güvenli gelecek ilkesinin derhal yaşama geçirilmesi gerektiğini ifade eden Sezer sözlerine şöyle devam etti: "Bizler bugüne kadar tüm bu süreçleri üyelerimiz ile takip ettiğimiz gibi bundan sonraki bu öneli süreçler de takip edeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Geç kalınmış adaletin adalet olmadığı gibi, mevcut süreyi göz önüne aldığımızda adaletin zaten geç kaldığını bundan kaynaklı, komisyonun derhal vicdanları kanatmayacak şekilde bu mağduriyetlere son vermesini talep ediyoruz. "

Kamu emekçileri, sonrasında Valilik binasına geçerek hazırladıkları dilekçeleri OHAL Komisyonu'na teslim etti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Antalyaspor: Eto'o'yu satma gibi bir düşüncemiz yok

SONRAKİ HABER

DİHABER Muhabirleri Alayumat ve Akman 13 gündür gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...