25 Temmuz 2017 09:53

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet çalışanları serbest bırakılsın

TBMM'de grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet davasına değindi, gazetecilere özgürlük istedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşuyor. Cumhuriyet davasına değinen Kılıçdaroğlu, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Basın özgürlüğü demokrasisi gelişmiş bir ülke için önemlidir. Dün 24 Temmuz'du. Basın Bayramı'nın 109'uncu yıl dönümüydü. 109 yıl sonra Türkiye'de basın özgürlüğü yok. Basın özgür olacak ki vatandaş doğru haber alsın. Aynı gün İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Gazetesi'nin davası vardı. Cumhuriyet'le yaşıt bir gazete. Şimdi bu gazetenin yazarlarını FETÖ ile ilişkili diye hapse atıyorsunuz.Aklın mantığın alacağı şey değil. Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Bülent Utku, Kemal Güngör, Ahmet Şık, Emre İper. Umuyoruz bu arkadaşlar serbest bırakılırlar. En büyük arzumuz budur. Kadri Gürsel'in çocuğunu kucaklamasına izin vermiyorlar. Düşünün Ahmet Şık'a soruyorlar. "Servetin?" "Tek dikili ağacım, kızım" diyor. Medya bu hale getirilmeli miydi? Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ'den yargılanan birisi. Umuyorum adalet tecelli eder de duruşmadan sonra serbest bırakılırlar" dedi.

İSRAİL'E TEPKİ

Kudüs'teki Mescid-i Aksa gerilimine değinen Kılıçdaroğlu, "İsrail ve Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadeti yasaklamasını da kabul edemeyiz. İsrail hükümetinin bizim duyarlılıklarımıza dikkat etmesi gerekir. Neve Şalom Sinagogu'na yönelik saldırılar da asla kabul edilemez" dedi.

GÜLEN'E YANIT: SEN ORDUDAKİ ATATÜRKÇÜLERİ ORTAĞINLA BİRLİKTE TEMİZLEMEDİN Mİ?

Fethullah Gülen'in yabancı basına yaptığı "Darbeyi Kemalistler, ulusalcılar yapmış olabilir" ifadesine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; "15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir" diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AK Parti size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Onlar size hocaefendi diyorlardı. Her istediğinizi verdiler. 169 general verdiler, üniversiteler verdiler, rektörler verdiler, yüzlerce okul verdiler, yüzlerce dershane verdiler. Emniyet müdürleri verdiler, istihbaratçı sorunumuz var dediniz, istihbaratçılar verdiler, size banka kurdurdular, kurdeleleri kestiniz. Yüzlerce binlerce öğretmen verdiler. müsteşarlar verdiler ve siz daha da ileri gittiniz. Biz Türkiye'nin bütün sırlarınız istiyoruz, kozmik odayı istiyoruz dediniz, kozmik odayı da verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek vatana ihanettir, ihanet edenler de iktidardadır. Utanmadan sıkılmadan, bu darbe girişimini Atatürkçüler yapmış diyorlar. Asıl sorunlu seninle birlikte sana devleti teslim edendir. Sana devleti teslim edenlerde er geç hesabını soracağız, kimse unutmasın. Demiştik ki bir ipte iki cambaz oynamaz, biri düştü, diğeri duruyor. O da hesabını verecek göreceksiniz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gemlik’te denizden buzdolabı çıktı

SONRAKİ HABER

Bitlis Cezaevi'nde tutuklular yemekten zehirlendi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...