Ankara’da bir hekim hasta yakınlarının saldırısına uğradı

Ankara'da bir doktor ölen bir hastanın yakınları tarafından darbedildi. Sağlık emekçileri saldırıyı protesto etti.

25 Temmuz 2017 09:13
Paylaş

Sağlık emekçilerine şiddetin adresi bu kez Ankara’da bulunan Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi oldu. Hastasının ölüm haberini veren Dr. Mehmet Özbek,  hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Meslektaşları saldırıya karşı hastane bahçesinde tepkilerini gösterdiler.

ARAYA GİREN MESLEKTAŞLARI KURTARDI

Dün yaşanan olayda 6 hasta yakını tarafından darbedilen Dr. Mehmet Özbek’i, araya giren güvenlik görevlileri ve meslektaşları kurtardı.

Saldırıda burnu kırılan Özbek, bir süre ameliyathanede durmak zorunda kaldı. Saldırganlar ise gözaltına alındılar.

Sağlık emekçileri bu sabah saatlerinde hastane bahçesinde bir araya gelerek yaşanan şiddeti protesto etti. “Sağlıkta şiddete hayır” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde konuşan Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Mine Önal, “Bu ülkede her yıl 30 binin üzerinde sağlık çalışanı darbediliyor. Sözlü ya da fiziksel şiddete uğruyorlar” dedi. Sağlık Bakanlığının verilerinde bunun yer aldığını kaydeden Önal, “Yıllardır tabip odaları olarak sağlıkta şiddete dikkat çekmeye çalışıyoruz. Dr. Ersin Aslan’ın ölümünden sonra bakanlık da sağlıkta şiddeti görmezden gelemez hale geldi ve beyaz kot uygulamasına başladı. Ersin Aslan ölene kadar bizim Ağabeylerimiz Ali Menekşe, Göksal hocamız, onlar da hasta ve yakınlarının şiddeti sonucu hayatını kaybetmişlerdi” dedi. 

ŞİDDETİN ENGELLENMESİ İÇİN SİSTEMİ DEĞİŞTİRİN

Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın kendi içerisinde sağlıkta şiddeti üreten bir program olduğunu dile getiren Önal, bu program ile sağlık çalışanlarının şiddet ile tanıştığını söyledi.

Sadece kolluk kuvvetleri ve emniyet ile bu şiddetin önlenmesinin mümkün olmadığını belirten Önal, “Şiddetin engellenmesi için buradaki sistemin değiştirilmesi gerekiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Lübnan'ın doğusunda cihatçılara karşı operasyonlar sürüyor

SONRAKİ HABER

Kadıköy Belediye Başkanı: Halk sağlığı tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...