25 Temmuz 2017 08:59

4 Körfez ülkesinden yeni ‘Katar destekli terör listesi’ 

Katar’la ilişkisini kesen 4 Körfez ülkesi yeni bir ‘Katar destekli terör listesi’ yayımladı.

Paylaş

Körfez krizinin çözümü için diplomatik çabalar sürerken Katar’la ilişkilerini kesen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ın “Katar destekli yeni terör listesi” yayımlaması dikkat çekti.

Dubai merkezli Al Arabiya İngilizce'ye göre, “terörle mücadele etme konusunda kararlılığının” altını çizen dört Arap ülkesi, "Katar’ın desteğindeki teröre" ilişkin yeni bir liste açıkladı. Buna göre söz konusu ülkeler, dokuz kuruluş ve dokuz kişiyi “terörist” olarak ilan ederken “Zikredilen kuruluşlar ve kişilerin Katar makamlarıyla doğrudan ve dolayı bağlarının olduğu" öne sürüldü.

Bu arada, yeni “terör listesi”nde yer verilen ve aralarında yardım ve medya kuruluşlarının da bulunduğu dokuz kuruluşun üçü Yemen, altısının ise Libya merkezli olduğu bildirildi.  “Terör listesi”ne dahil edilen dokuz kişiden üçünün Katar, biri Kuveyt, üçü Yemen, ikisinin de Libya vatandışı olduğu belirtildi.

Öte yandan söz konusu dört ülke, "Katar makamları, terörle mücadeleyi ve bölgedeki güvenlik ve istikrarın korunmasını sağlayan haklı taleplerini yerine getirmeyi taahhüt edinceye dek mevcut önlemlerin devam edeceğini ve gelecekte başka önlemlerin alınması olasılığını teyit etti." (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan özel okul ve dershane çalışanlarına gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ'a 10 yıl hapis istemiyle yeni bir dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...