Maaşını alamayan vinç operatörü vince çıkarak eylem yaptı

Kartal'da bir inşaatta vinç operatörü olarak çalışan Yusuf Tektaş, 4 aydır maaşını alamadığı için vince çıkarak eylem yaptı.

25 Temmuz 2017 08:31
Paylaş

İstanbul Kartal'da, Yusuf Tektaş isimli vinç operatörü, maaşını alamadığı için evine icra geldiğini söyleyerek çalıştığı inşaat vincinin üstünde eylem yaptı.

Atalar Mahallesinde yapımı süren bir sitede vinç operatörü olarak çalışan Yusuf Tektaş, 4 aydır maaşını alamadığı için eylem yaptı. Vincin taşıma halatlarını inşaatın bulunduğu sokağa indiren Tektaş, vincin üzerine çıkarak maaşını alamazsa atlayacağını söyledi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı.

Taşeron çalışma sisteminin kendisini mağdur ettiğini söyleyen Tektaş, "Artık bu benim için son nokta, paramı verirlerse ineceğim, vermezlerse buradayım" dedi.

Site inşaatını yapan firmanın yetkilileri, vinç operatörünün bağlı olduğu taşeron firmaya ödeme yaptıklarını ancak operatörün kendi firmasından ödeme alamadığını öne sürdüler.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri inşaat firması yetkilileri ile görüştükten sonra ödemenin yapılacağını Tektaş'a bildirdi. Ödemenin yapılacağını öğrenen vinç operatörü eylemini sonlandırarak aşağı indi.

Yusuf Tektaş vinçten aşağı indikten sonra, taşeron firma yetkilisi olduğu sanılan bir kişi Tektaş'a saldırmaya çalıştı. Polis memurları araya girerek saldırıyı engellerken Tektaş polis otosuna bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Motosiklet Uzmanı Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

ŞPO İzmir: Bakanlık Göztepe’nin stat projesini onaylasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...