25 Temmuz 2017 07:54

Erdoğan'dan insan hakları savunucularına 'ajan' suçlaması

AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, tutuklanan hak savunucularına 'ajan' suçlamasında bulundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Büyükada'da toplantıları basılan ve tutuklanan insan hakları savunucularının 'ajan' olduğunu iddia etti.

Körfez turuna dair konuşan Erdoğan, "Sorunları samimiyetle konuşmanın yollarını aramalıyız. Krizin yakın zamanda hallolacağını ümit ediyorum. Temasların, Katar krizi bağlamında önemli katkılar sağladığını ümit ediyorum" dedi.

'SİNAGOGLARA SALDIRI DOĞRU DEĞİL'

Kudüs'te Mescid-i Aksa gerginliğine değinen Erdoğan,  "Gelin hep birlikte Kudüs'e sahip çıkalım. Tıpkı Mekke'ye, Medine'ye sahip çıkar gibi çıkalım" ifadelerini kullandı. Mescid-i Aksa'ya giden Müslümanların terörist muamelesi görmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Erdoğan Türkiye'de sinagoglara yönelik gerçekleşen saldırılara da değindi. Erdoğan, "Mescid-i Aksa'da olan olaylar nedeniyle burada sinagog veya havralara saldırmanın hiçbir anlamı yoktur. Bunlar bizim dinimize göre de yasaklanmıştır" dedi.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA 'AJAN' SUÇLAMASI

AB'ye seslenen Erdoğan, "Siz bizim vatandaşlarımızı örseleyeceksiniz, sizin ajanlarınız ülkemizde otellerde cirit atacak, ülkemizi parselleyecek. Artık öyle bir Türkiye yok" dedi. Erdoğan Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanan insan hakları savunucularını hedef alarak "Ajanlarınızı suç üstü yakaladık" iddiasında bulundu.

'HEMEN EKONOMİK YAPTIRIM TEHDİDİNDE BULUNUYORLAR'

Erdoğan, Almanya'yı hedef alarak "Bu mücadeleyi delikanlıca yürütmüyorlar. "Artık yatırım yapmayız ha" diyorlar. Biz bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımlarıyla ters bir ilişkiye girmedik. Yüz yılı aşkındır faaliyet gösteren Alman firmaları var. Bugüne kadar hiçbir rahatsızlıkları olmadı, iyi de kazanıyorlar. Ama bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılırsınız ve siz kaybedersiniz" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, Türkiye'deki Alman şirketleriyle ilgili soruşturma iddiası için "Yalan ve hedef saptırma" ifadesini kullanarak "Son dönemde bu çevreler ekonomi silahına daha çok başvuruyorlar. İşi Alman şirketlerine dair kara liste oluşturulduğu iddialarına kadar vardırdılar. Kendilerine durumu açıkladık. Yine de Alman politikacıların bu meseleyi tırmandırma niyetinde olduğu görülüyor" dedi.

S-400'DE İMZALAR ATILDI

Rusya ile S-400 füzeleri konusunda anlaşıldığını, imzaların atıldığını belirten Erdoğan, ABD'nin bu konu sebebiyle kaygılı olduğu yönündeki yorumlara tepki gösterdi.

  • Erdoğan'ın konuşması sık sık tezahüratlarla bölündü

'OHAL TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI'

12 Temmuz'daki konuşmasında "OHAL'i iş dünyamız daha iyi çalışsın diye kullanıyoruz, OHAL'den istifadeyle grevlere müdahale ediyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasında olağanüstü halin "terör örgütlerine karşı" çıkarıldığını iddia etti.

PARTİ İÇİNE SESLENDİ: BİRBİRİMİZE ÇALIM ATIYORUZ

Erdoğan, partideki yenilenme sürecine değinerek şu ifadeleri kullandı: "İçeride ve dışarıda verdiğimiz mücadelenin kesintiye uğramaması için önce AK Parti olarak kendimizi yenilememiz gerekiyor. Önce şu hareketin kendi içinde birbirini sevmesi, dayanışma içinde olması gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Eğer elinden, dilinden emin olan insanlar olmadıkça gerçek Müslüman olamayız. Son günlerde cihat cihat diye bir şey geçip duruyor. Cihat nefisle mücadeledir. Bunu halletmeliyiz. Ne zaman ki metal yorgunluğunun üstesinden gelecek gücü kendimizde bulamadık o zaman sonumuz geldi demektir. 2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz."

'ZARAR VERİYORSUNUZ' SÖZLERİ ORDU BELEDİYE BAŞKANI'NA

Öte yandan Erdoğan'ın "Teşkilatlar , belediyeler  eğer bizim dava idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum, kusura bakmasınlar. Bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok" sözleriyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Enver Yılmaz'la İl Emniyet Müdürü Suat Çelik arasındaki tartışmayı hedef aldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış imzacısı akademisyene verilen kınama cezası iptal 

SONRAKİ HABER

CNN’den ‘Tillerson istifa edebilir’ iddiası 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...