Ekini tırpanla biçince sıcaklar ikiye katlanıyor

Muş'un Korkut ilçesinde dağlık alandaki ekini tırpanla biçmek zorunda kalan köylüler en çok zorlandıkları durumun sıcaklar olduğunu söylüyor.

25 Temmuz 2017 06:27
Paylaş

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Dereiçi Köyü'nde yaşayanlar, dağlık alandaki ekinlerini imece usulü ve tırpanla biçmeye başladı.

Hava sıcaklığının 38 dereceyi bulduğu dağlık alanda gün boyu tırpan sallayan köylüler her yarım saatte bir mola veriyor.

Arpa ve buğday ekili tarlayı 4 kişinin gün boyu çalışarak ortalama 3 günde biçtiğini söyleyen Abdulkerim Sönmez dağlık kesimde olan arpa ve buğday ekinlerini imece usülü ile ve tırpanla biçmek zorunda kaldıklarını anlattı. Traktörün 3 saatte yaptığı işi 4 kişinin 3 günde biçtiğini söyleyen Sönmez, "Bu havada tırpan sallamak sıcakları ikiye katlıyor. O nedenle zorunlu olarak her 30 dakikada bir mola veriyoruz. Yıllardır tırpan sallıyoruz. Buna alışığız ama tek şikayetimiz sıcaklar. Güneşin altında saatlerce tırpan sallamak bizleri perişan ediyor."

Tarla sahibi Sezai Sönmez ise, hasadı tırpanla yapmak zorunda kaldıklarını anlatırken, "Kardeş ve komşularımla birlikte hasat yapıyoruz. Geçim kaynağımız olduğu için her türlü zorluğa göğüs germek zorundayız. Biraz havalar serinlese rahatlayacağız" diye konuştu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Adana'da kesilmekten kurtarılan eşekler sahiplendiriliyorlar

SONRAKİ HABER

Gerginliklerin gölgesinde AB-Türkiye buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...