24 Temmuz 2017 19:22

DTK'ye yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi daha tutuklandı

Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 Temmuz'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan, aralarında eğitimci, sağlıkçı ve insan hakları savunucularının da bulunduğu 6 kişi Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Osman Doğan, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit, İHD MYK üyesi ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Rıza Yurtsever, Mehmet Aydın ile Serhat Bingöl “örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. 

Hâkimlikteki sorgularından ardından Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Ebru Yiğit, İHD MYK üyesi ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Rıza Yurtsever ile Mehmet Aydın aynı gerekçe ile tutuklandı. Dr. Osman Doğan, Serhat Bingöl ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

NE OLMUŞTU? 

DTK soruşturması kapsamında aralarında doktor ve eğitimcilerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Şemsettin Koç, DTK Sağlık Komisyonu üyesi Zühre Taş ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz 21 Temmuz’da “Örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı. Gözaltına alınan Necdet İpekyüz, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı ve DTK Divan üyesi Saliha Aydeniz, (DTK) çalışanı Fırat Tursun, Erdal Balsak, Prof. Dr. İrfan Açıkgöz ve öğretmen Sadrettin Kaya ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. (Diyarbakır/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Scrabble’ Stockholm’de

SONRAKİ HABER

Elazığ’da test uçuşu yapan ANKA düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...