24 Temmuz 2017 17:18

Kartlı ödemede en fazla artış hava yolunda

2017’nin ilk altı aylık verilerine göre hava yolları sektörü, kartlı ödemelerde en çok artışın yaşandığı sektör oldu.

Paylaş

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 2017’nin ilk altı aylık verilerini açıkladı. Buna göre, en fazla kartlı ödeme artışı hava yolu sektöründe oldu. 2017’nin ilk altı aylık verilerine göre, hava yolları sektörü geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27 artışla kartlı ödemelerde en çok artışın yaşandığı sektör oldu.

Hava yolları sektörünü, yüzde 21’er oran artışla kamu/vergi ödemeleri, araba kiralama ve yemek takip etti. 

Kartlı ödeme sistemlerinde ilk yarı verilerini değerlendiren BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, kart kullanmanın sağladığı avantajların yanında banka hesabı sahibi nüfustaki artışın, artan finansal okuryazarlık ve internet bankacılığı kullanımı gibi trendlerin de desteğiyle ödemelerde kart kullanımının artışını sürdürdüğünü belirtti.

Kartlı ödemelerde öne çıkan sektörleri de değerlendiren Canko, “Hava yolları, kamu/vergi ödemeleri ve araba kiralama gibi sektörler yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine oranla kartlı ödeme miktarları açısından ciddi artış yakaladı. Bu eğilimin sürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

60 MİLYON KREDİ KARTI

BKM’nin açıkladığı verilere göre, haziran ayı sonunda Türkiye’de 60.4 milyon adet kredi kartı, 124.2 milyon adet de banka kartı kullanılıyor. 2016 yılının haziran ayı ile kıyaslandığında kredi kartı sayısında yüzde 2’lik artış, banka kartı sayısında ise yüzde 8’lik artış görüldü. Toplam kart sayısı ise 185 milyon adede yaklaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış gösterdi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurbanlık fiyatlarında artış beklenmiyor

SONRAKİ HABER

DTO: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...