24 Temmuz 2017 17:05

‘Orman yangınları araştırılıyor mu?’

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, artan orman yangınlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale ve bazı bölgelerde artan orman yangınlarını TBMM gündemine taşıdı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysi Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Öz, “Çanakkale ilimizin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi ile Ege, Akdeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerimizde çıkan yangınlarda akciğerlerimizi kaybediyoruz. Çanakkale ilimizde çıkan yangınlar özellikle bölgenin rüzgarlı olması sebebiyle hızla yayılmakta ve fazla kayba dönüşmektedir. Ormanlık alanlarımızı kaybetmemek için alınan önlemlerin geliştirilerek arttırılması önemli bir tedbir olacaktır” dedi.

Öz şu sorulara yanıt istedi:

“Çanakkale ve yukarıda adı anılan bölgelerimizde çıkan yangınlarda ne kadar ormanlık alanımız kaybedilmiştir?

Bu bölgelerimizde önceki yıllara göre yangın artışı var mıdır? Varsa sebepleri araştırılmış mıdır ve önleyici tedbirler arttırılmış mıdır?

Özellikle yaz aylarında yangınların fazlaca görülmesi hususunda, yangınların engellenmesi için hangi tedbirler alınmış ve hangi çalışmalar yapılmıştır?

Önceki yıllara göre alınan farklı önlemler var mıdır?

Çıkan yangınlar sebebiyle kaybedilen ormanlarımız yerine, yeniden ormanlık alan kazanılması için yapılan çalışmalar nelerdir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih'te yol çöktü, cadde araç trafiğine kapandı

SONRAKİ HABER

Konut satışları yüzde 8 azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa