24 Temmuz 2017 16:35

KESK, Ankara'da yaşanan polis saldırısını protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Ankara'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılmak istenen eyleme yönelik polis saldırısını protesto etti.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Ankara'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapmak isteyen Dayanışma Platformu üyelerine polisin saldırısını Galatasaray Lisesi önünde protesto etti. "OHAL ve KHK'larınıza teslim olmayacağız. Nuriye ve Semih yanlız değildir" pankartı açan kitle "Direne direne kazanacağız", "Nuriye ve Semih'i yaşatacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı attı.

'FAŞİZM KARŞINDA BIRLEŞMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK'

Burada söz alan direnen KESK üyesi Nuray Şimşek, Ankara'da vahşi bir saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Ankara'ya gitmek için yola çıkacakları zaman Kadıköy'de otobüslerinin bağlandığını anımsatan Şimşek, "Polisin vahşice saldırısı kameraların gözü önünde oldu. Kolumuzu kırarak, gaz sıkarak, 71 arkadaşımız gözaltına alındı, 15 arkadaşımız hala gözaltında. Biz haklıyız, meşruyuz sonuna kadar direneceğiz. Ankara'da Nuriye ve Semih'in adlarını ağzımıza aldığımızda polis saldırıyor. Dün saatlerce terör estirildi, biz yaşam savunucusu bir sendikayiz. Nerede bir hukuksuzluk varsa nerede bir hak gaspı varsa oradayız. Ankara'da devletin her gün saldırısıyla devam eden bir direniş var. Devlet orada insanları kriminalize etmeye çalışıyor. Orada direnenler KESK üyesi ve biz onları sahipleniyoruz, biz vatan haini değil kamu emekçisiyiz. Biz zafere ulaşana kadar devam edeceğiz. Faşizm karşısında birleşmekten başka yolumuz yok" dedi.

'MEŞRU VE HAKLI EYLEMLERİMİZİ SÜRDERECEĞİZ'

Basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özlem Tolu, 15 Temmuz'un iki siyasal islamcının çatışması olduğunu söyledi. KESK'in her türlü darbeye karşı olduğunu belirten Tolu, 15 Temmuz'un AKP'nin sivil darbesine gerekçe haline getirildiğini kaydetti. OHAL'in muhalif kesmi tasfiyes amaçlı kullanıldığını aktaran Tolu, "AKP haklı, hukuki ve meşru talepleri karşılayıp tüm ihraç edilen kamu emekçilerini görevlerine iade etmek yerine yaşam hakkı ve taleplerinin kabul edilmesi için yapılmak istenen her açıklamayı, etkinliği yeni gözaltı ve tutuklama gerekçesi yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Dün Ankara'da polisin Nuriye ve Semih için yapılan eyleme saldırdığını anımsatan Tolu, "Bu müdahale ile tamamen haklı, demokratik, meşru ve barışçıl olan, yaşamı ve yaşatmayı savunanların bir araya geldiği eyleme yapılan polis şiddeti, gözaltı ve tutuklamalar, baskı ve sindirme politikaları aracılığıyla hak arama mücadelesi engellenmek istenmiş, haklı, hukuki ve meşru taleplerimiz karşısında OHAL faşizmine yaslanan yüzü kendisini bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.

Yaşanan polis saldırısını ve gözaltıları kınadığını ifade eden Tolu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyor, baskı ve şiddet politikalarının hak arama mücadelemizin önünde bir engel olamayacağını ifade ediyor, faşizm koşullarında dahi meşru ve haklı eylemlerimizi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiyoruz."

Eylem sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genç kadın, eski eşinin evinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Fatih'te yol çöktü, cadde araç trafiğine kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...