24 Temmuz 2017 14:20

Zeytinliklere JES sondajı davasında ara karar çıktı

Gülpınarlıların 17 gündür nöbet tutuğu zeytinliklerde JES sondajına ilişkin mahkemeden ara karar çıktı. Mahkeme Bakanlıktan Gülpınar belgeleri istedi.

Paylaş

Özer AKDEMİR
Çanakkale

Çanakkale İdare Mahkemesi, Ayvacık Gülpınarlıların zeytinlikler içinde yapılmak istenen jeotermal sondajına karşı açtığı davada şirketin savunmasının alındıktan sonra yürütmenin durdurulması talebinin değerlendirileceğine hükmetti. 

Gülpınar köylülerinin zeytinliklerin içine açılmak istenen jeotermal kuyusuna karşı başlattığı yaşam nöbeti 17. gününü geride bırakırken, konuyla ilgili Çanakkale Barosu tarafından Bölge İdare Mahkemesine açılan dava da ara kararı çıktı. Mahkeme, Çanakkale Barosu Kent ve Çevre Hukuku Komisyonu tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle açılan dava ile ilgili ara kararında davalı idareden jeotermal amaçlı sondaj arama projesi ile ilgili olarak hazırlanan proje dosyasının ve eklerinin onaylı bir örneği ile, "ÇED gerekli değildir" kararının onaylı bir örneğinin dava dosyasına sunulmasının istedi. 

MAHKEME: NEDEN 'ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR' KARARI VERDİN?

Bakanlıktan jeotermal sondajı için verilen "ÇED gerekli değildir" kararının Ayvacık İlçesi'nde ve Çanakkale'de hangi tarihler arasında duyurulduğunun da sorulmasına karar veren mahkeme, bunun için söz konusu kararın anılan yerlerde duyurulmasına ilişkin askı ilan tutanaklarının ve bu hususa ilişkin bilgi ve belgelerin onaylı örneklerinin yanı sıra bu işlemin hukuki gerekçelerinin de tüm bilgi ve belgelerle dava dosyasına sunulmasını istedi. Mahkeme heyeti oy birliği ile aldığı kararında, yürütmenin durdurulması talebinin idarenin bu belgeleri sunmasının ardından yapacağı savunmadan sonra görüşüleceğine hükmetti. 

GECE GÜNDÜZ ZEYTİN NÖBETİ

Öte yandan Gülpınar köylülerinin8 Temmuz Cumartesi gününden itibaren çoluk çocuk devam eden yaşam nöbeti 17. günü geride bıraktı. Gülpınar halkına çevre köylerden ve ilçelerden hergün çok sayıda destek ziyaretleri yapılırken, Gülpınarlılar gece de nöbet tutmaya başladılar. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 2 ölü

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet İK Başkanı Akın Atalay'ın savunmasının tam metni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa