24 Temmuz 2017 13:34

3 polisin öldüğü IŞİD saldırısının davası görüldü

Antep Emniyetine yönelik 1 Mayıs 2016’da IŞİD tarafından düzenlenen ve 3 polisin hayatını kaybettiği saldırının davası görüldü.

Paylaş

Antep Emniyetine yönelik 1 Mayıs 2016’da IŞİD tarafından düzenlenen ve 3 polisin hayatını kaybettiği saldırının davası başladı. Antep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya sanıkların yakınları güvenlik taramasından geçirilerek alındı.

IŞİD Üyesi İsmail Güneş’in bomba yüklü araçla  düzenlediği saldırıda 3 polis hayatını kaybetmiş, çoğunluğu polis 34 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından başlatılan soruşturmada 60’ı tutuklu 110 kişi hakkında dava açıldı. Tutuklu sanıklardan 12’sinin ağırlaştırılmış müebbet, diğer 98 kişinin ise “örgüt üyeliği” suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

SANIKLARIN İFADELERİ ALINIYOR

Savunma yapan tutuklu sanıklardan Adem Yumuşak, terör örgütü üyesi olmadığını ve askerlik haricinde Antep’ten ayrılmadığını öne sürdü. Soruşturma dosyasında verdiği ifade ile sanık olmasına yol açan gizli tanığın kendisine iftira attığını iddia eden Yumuşak, mahkeme başkanının düşmanı olup olmadığı sorusuna "Yok" yanıtını verdi.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Çapkın da kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti, intihar yelekleri ile mühimmat bulunan depoyla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Sanıklardan Ahmet Zeytinci de barbarca diye tanımladığı saldırıyı yapanlarla bağlantısının bulunmadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Hüseyin Pekşen'in telefon görüşme kayıtlarında maç saati olarak '9.10' dediğini hatırlattığı Zeytinci'ye, zamanın saldırının yapıldığı saate denk geldiğini söyledi. Sanık ise mahkeme başkanına denk gelen saatin rastlantı olduğunu söyledi. (Antep/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Balear Adaları'nda boğa öldürmek yasaklandı

SONRAKİ HABER

ABD savaş gemileri, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...