24 Temmuz 2017 13:12

Bekir Bozdağ, hükümetin görev dağılımı açıklandı

Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan ve yardımcılarının görev dağılımlarını açıkladı.

Paylaş

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan ve yardımcılarının görev dağılımlarını açıkladı.

MGK, MİT, TOKİ, TMSF VE TÜRKİYE VARLIK FONU, BAŞBAKANA BAĞLI ÇALIŞACAK

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Bozdağ, Başbakan ve yardımcılarının görev dağılımlarını açıkladı. Buna göre, MGK, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu, Başbakana bağlı olarak çalışacak. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ'IN GÖREVLERİ 

Hükümet sözcülüğü, TBMM, Danıştay ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı ile ilgili konular Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından idare edilecek. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ 

Ekonomi Koordinasyonu ve Bankalar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından idare edilecek. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK'IN  GÖREVLERİ 

MGK kararlarının takibi reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecek. RTÜK, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ'IN GÖREVLERİ 

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs İşleri  Koordinasyonu, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN GÖREVLERİ 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, Yüzüncü Yıl Anmaları ile ilgili hazırlıklar, konular üzerinde çalışacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı Çavuşoğlu tarafından yönetilecek.

Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ: İsrail hükümeti, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine tarihi statüsüne saygı duymak ve korumakla yükümlü.

'İSRAİL, MESCİD-İ AKSA'NIN KUTSALİYETİNE SAYGI DUYMAKLA YÜKÜMLÜDÜR' 

Bozdağ Kudüs'te yaşanan saldırıya ilişkin bir soru üzerine "İsrail hükümeti, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı duymak, bu kutsiyeti ve statüyü korumakla yükümlüdür. Bu onların ayrıca hukuki sorumluluğudur. Bu yükümlülüğün gereğini yerine getirmesini İsrail hükümetinden bekliyoruz. Umarız İsrail hükümeti bu uygulamaları tekrar gözden geçirir. Gecikmeden değiştirir. Daha başka hadiselere meydan vermeden olayları sonlandırır. Şu ana kadar bu konuda olumlu bir gelişme yok. İsrail hükümeti sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkarsa başka sonuçlar doğurmasından da Türkiye olarak endişe ederiz" dedi.

BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

"Kuzey Irak bağımsızlık referandumu yapılırsa Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması gibi bir yaptırım uygulanacak mı?" sorusu üzerine Bozdağ, "Türkiye referandum kararının yanlış olduğunu daha önce açıkladı. Pek çok ülke de bu kararın doğru olmadığını söyledi. Barzani'ni bütün dünyanın karşı çıktığı bir ortamda yapması doğru değildir" diyerek bugün ki Bakanlar Kurulu'nda bu konunun görüşülmediğini ifade etti." dedi.

'ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İHBARI SÖZ KONUSU'

"Adil Öksüz'ün Türkiye ve farklı ülkelerde görüldüğü" ihbarlarına ilişkin Bozdağ, "Adil Öksüz'ün Türkiye içinde görüldüğüne ilişkin zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor. Aynı şekilde Almanya'da ve başka ülkelerde görüldüğüne dair de ihbarlar geliyor. Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen bir ihbar söz konusu. Her ihbarı bu konuda devletimizin ilgili kurumları değerlendiriyor. Henüz doğruluğu teyit edilmiş değil" diye konuştu. 

TEK TİP KIYAFET UYGULAMASI

"Hero tişörtü giyenlerin gözaltına alınması ve tek tip kıyafet" uygulamasına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanımız yeni görevine başladı. Bu konuda Adalet Bakanlığının yürüttüğü bir çalışma var. Tamamlandıktan sonra değerlendirmesi yapılacaktır. Şu anda kıyafet konusundaki çalışma, Bakanlar Kurulu'na gelmiş değil. Tamamlandığında nasıl olacağı kimleri kapsayacağı ve diğer ayrıntılar paylaşılacaktır. Yargı tarafız ve bağımsız bir şekilde yasaların öngördüğü şekilde soruşturmaları yapacaktır. Terör örgütünün talimatıyla bunu giyenlerle işin aslını bilmeden giyenler arasındaki ayrımı adli makamlar mutlaka yapacaklardır. Ona göre kararlarını vereceklerdir."

'TARİKAT ÜYELERİ SAKARYA VALİSİNİN MAKAM KOLTUĞUNA OTURTTU' İDDİASI

"Tarikat üyeleri Sakarya Valisi'ni makam koltuğuna oturttu" iddiasına ilişkin Bozdağ, "Ben görüntüleri izlemedim. Sakarya Valisi Ordu'dan son kararname ile Sakarya'ya atandı. Bu görüntülerle ilgili bir görüşme yapmadım. Bu sorudan sonra görüşme yapıp bilgi alacağım. Yeni atamadan sonra çok sayıda tebrike gelen olur. Dediği gibi önceki görüntüler mi bu konuda şimdilik beyana itibar etmek doğru olandır. Ama bir inceleme yaptıktan sonra daha doğru bilgi verebilirim" ifadelerini kullandı. 

'ACEMİ SÖZCÜYÜM'

Bozdağ, soruların fazlalığı üzerine "Acemi sözcüyüm ilk gün bu kadar yüklenmeyin bana" dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Zeki Erden serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Nekropol ve Kutsal Alan kazıları bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...