24 Temmuz 2017 12:35

Trump'ın damadı Kushner, Rusya iddialarını reddetti

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Moskova ile gizli iletişim kanalı kurulmasını önermediğini söyledi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak'la yaptığı görüşmede Moskova ile gizli iletişim kanalı kurulmasını önermediğini öne sürdü.

Sputnik'in yansıttığı habere göre ABD Senatosu'nda bugün hakkındaki Rusya iddialarıyla ilgili ifade verecek olan Kushner, öncesinde yazılı bir açıklama yaptı.

Kushner, "Gizli iletişim hattı kurulmasını önermedim. O dönem için ya da Trump yönetiminin görevi devraldığı dönem için gizli şekilde iletişim yapılmasını teklif etmedim. Rusya Büyükelçiliği ya da başka bir Rus tesisini geçiş sürecindeki bu konuşmanın dışındaki bir amaç için kullanılmasını gündeme getirmedim" dedi.

Kushner, 2016 başkanlık seçimleri kampanyası sırasında Kislyak ile konuşmadığını da iddia etti.

Reuters'in kendisinin Kislyak ile Nisan ve Kasım 2016'da iki görüşme yaptığını öne sürdüğünü aktaran Kushner, "Bu süreçte binlerce görüşme yaptım ancak Rus büyükelçiyle bir konuşma yaptığımı hatırlamıyorum. Elimizdeki telefon kayıtlarını gözden geçirdik ve Kislyak'a ait olduğunu bildiğimiz numalara yapılan bir arama bulamadık. Böyle bir görüşme olduğu konusunda çok şüpheliyim" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Microsoft, Paint'i kaldırıyor

SONRAKİ HABER

Yargıtay, Emrah Barlak davasında polisin cezasını bozdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...