24 Temmuz 2017 12:06

29 Aralık grevi cezaları yargıdan dönüyor

İzmir’de yerel mahkeme 29 Aralık Barış Grevini sendikal eylem olarak nitelendirerek Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği maaş kesme cezasını iptal etti.

Paylaş

Bölge illerindeki çatışmaların son bulması ve barış sürecinin yeniden sağlanması talebiyle KESK, DİSK ve TMMOB öncülüğünde 29 Aralık 2015’te gerçekleştirilen bir günlük iş bırakma eylemine yönelik idari cezalar yargıdan dönmeye devam ediyor.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Cemil Atlas İlkokulunda görev yapan Ahmet Aydemir isimli Eğitim Sen üyesi, greve katıldığı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen bir günlük maaş kesme cezasını yargıya taşıdı.

MAHKEME: 29 ARALIK SENDİKAL EYLEM

Dosyayı inceleyen İzmir 6. İdare Mahkemesi Aydemir lehine karar verdi. Verilen kararda, iş bırakma eyleminin uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınan Anayasal hakkın kullanıldığı belirtilerek, disiplin suçu teşkil etmeyen eylem nedeniyle ceza verilmesinin hukuka uygun olmadığı vurgulandı. Kararda, avukatlık ücreti ile birlikte bir günlük maaşın faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öz İş: Güvenlik görevlilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz

SONRAKİ HABER

The trial of 17 employees of Cumhuriyet newspaper began

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...