16 Temmuz 2012 15:26

Serdaroğlu, Termo Teknik işçileri ile buluştu

Birleşik Metal-İş Sendikası, Çelik-İş Sendikasından istifa ederek sendikalarına yeni üye olan Termo Teknik işçilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıya sendikaya yeni üye olan Termo Teknik işçilerinin çoğu ve diğer fabrika temsilcileri de katıldılar.Yıllardır Çelik-İş Sendikasında &o

Serdaroğlu, Termo Teknik işçileri ile buluştu
Paylaş

Toplantıya sendikaya yeni üye olan Termo Teknik işçilerinin çoğu ve diğer fabrika temsilcileri de katıldılar.
Yıllardır Çelik-İş Sendikasında örgütlü olmalarına rağmen ilk defa bir sendikanın toplantısına katılan Termo Teknik işçilerine seslenen DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, siyasetçi değil sendikacı olduklarını, sermaye, hükümet ve devletten bağımsız olduklarını belirterek, örgütlendikleri bütün fabrikalarda olduğu gibi Termo Teknikte de kendileri hakkında birçok karalamaların yapıldığını, haklarında birçok asılsız iddialarda bulunulduğunu kaydetti. Bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Serdaroğlu, sendikalarının politikalarını işçilerin belirlediğini dile getirdi.

AKP SARI SENDİKALARDAN CESARET ALIYOR

AKP’nin son dönemlerde emeğe yönelik saldırılarını sarı sendikalar ve kendi siyasal anlayışının çevresinde olan sendikalar ve konfederasyonlardan cesaret alarak hızlandırdığını belirten Serdaroğlu, kıdem tazminatının fona devredilmesine, ulusal istihdam stratejisi adı altında kölece çalışma koşullarının getirilmeye çalışılmasına karşı mücadele eden sendikalarının engellenmek istendiğini söyledi.
Bazı kırıntı haklar içeren Toplu İş İlişkileri Yasasına bile TOBB, TÜSİAD ve MÜSİAD gibi sermaye örgütleri karşı olduğu, bu yüzden yasalaşmadığını dile getiren Serdaroğlu, “Kıdem tazminatı için grev kararı olan Türk-İş, bunu hayata geçirmediği taktirde yok olacaktır. Biz DİSK olarak kıdem tazminatının fona devredilmesini yasalaştırmaya kalkılırsa örgütlü olduğumuz fabrikalarda iş durduracağız” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençler Bajar’la coştu

SONRAKİ HABER

Gücümüz birliğimizdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa