24 Temmuz 2017 09:30

KESK: Ankara Valiliği OHAL içinde OHAL oluşturdu

Eğitim Sen Ankara 2 No'lu Şube binasında açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu, eyleme yönelik polis saldırısını da kınadı.

Paylaş

KESK, tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara’da yapılan eylemde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim Sen Ankara 2 No'lu Şube binasında açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu, eyleme yönelik polis saldırısını da kınadı. Burada konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, Ankara Valiliği'nin getirdiği yasakları eleştirerek “Ankara Valiliği çıkardığı genelgelerle ilimizde OHAL içinde OHAL oluşturmaktadır” dedi.  

Yaşanan saldırıda bir kişinin de kolunun kırıldığını kaydeden Kahraman, “1 yıldır OHAL rejimiyle yönetilmekteyiz. Ankara Valiliği çıkardığı genelgelerle ilimizde OHAL içinde OHAL oluşturmaktadır. Valilik genelgelerinde düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgili Anayasaya atıfta bulunduktan sonra İller Yasası, Türk Ceza Kanunu, 2911 Sayılı Kanun ve diğer yasaları da sıralayarak getirdiği yasaklamalarla çelişkiye düşmektedir. Yüksel Caddesi'ndeki İnsanlık Anıtı'nın tutsak edilmesi, bu arada ihraç edilen üyelerimizin demokratik barışçıl eylemlerine yönelik müdahaleler, Nuriye ve Semih isminin telaffuzunun hatta isimlerinin ima edilmesinin dahi yasaklanması, İçişleri Bakanlığı'nın Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde Nuriye ve Semih ile ilgili broşür çıkarması geldiğimiz durumun vahametini göstermesi açısından manidardır” dedi. Gülmen ve Özakça’nın yalnız olmadığını söyleyen Kahraman, eğitimcilerin işe iade taleplerinin kabul edilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Hero' bilançosu: 1 kişi gözaltına alındı, 7 kişi bırakıldı

SONRAKİ HABER

Baydemir: ‘İtirazım var’ diyeni direniş nöbetine bekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...