24 Temmuz 2017 09:18

  Gazetecilerin yargılanması bir haberdir!

Basın meslek örgütlerinin yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesi davasına ana akım medyada yer verilmemesi eleştirilerek 'utanç vericidir' denildi.

Paylaş

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde başlayan Cumhuriyet davasıyla ilgili basın meslek örgütleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, PEN Yazarlar Derneği, DİSK Basın-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Basın Konseyi “Cumhuriyet davası ile ilgili ana akım medyada yer almaması utanç vericidir” diyerek bir açıklama yaptılar. Açıklamada şu görüşler yer aldı.
  
İstanbul- “267 gündür tutuklu olan Cumhuriyet Gazetesi yazar, yönetici ve çalışanlarının ilk duruşması  24 Temmuz günü İstanbul Adliye Sarayında gerçekleşmektedir. Farklı ülkelerden gelen gazetecilerin izlediği bu yargılanmanın  ülkenin  ana akım medyasından tek tük birkaç gazete dışında hiçbir gazetede yer almaması  utanç vericidir. Bunca çok sayıda ve bilinen gazetecinin yargılanması dünyanın her yerinde haber niteliği taşır. Örneğin bugün Fransız “Liberation” gazetesi beş tam sayfasını bu davaya ayırmıştır!
 
Bu haberi görmeyen, mesleğine ve meslektaşlarına  sahip çıkmayan; kendine oto- sansür uygulayan  tüm basın yayın organlarını kınıyoruz.  Kamuoyuna bu ortak açıklamayla duyururuz. Gazetecilik Suç Değildir.” (MEDYA SERVİSİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

'Gazetecilerin tutuklulukları son bulmalı'

SONRAKİ HABER

'Hero' bilançosu: 1 kişi gözaltına alındı, 7 kişi bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...