16 Temmuz 2012 14:52

Mehmet Seyda, Hatay Restoranda anıldı

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği ölümünün 26. yılında toplumcu gerçekçi edebiyatın önemli temsilcilerinden Mehmet Seyda’yı Bostancı Hatay Restoranda yaptığı etkinlikle andı.Şeyma Ertum’un sunucuğunu yaptığı anmada, Adnan Binyazar, Burhan Günel, Ertan Mısırlı ve Zuhal Tekkanat; Mehmet Seyda üzerin

Mehmet Seyda, Hatay Restoranda anıldı
Paylaş

Şeyma Ertum’un sunucuğunu yaptığı anmada, Adnan Binyazar, Burhan Günel, Ertan Mısırlı ve Zuhal Tekkanat; Mehmet Seyda üzerine sunumlar yaptı, anılarını paylaştı.

Öykücü Adnan Binyazar, konuşmasında Mehmet Seyda’nın öykücülük yaşamındaki etkisini değindi. Sezgisel ve duygusal olarak genç yazarlara ilgiyle ve çok sıcak yaklaştığını vurgulayan Binyazar, ‘Masalını Yitiren Dev’ romanının temelinde Mehmet Seyda’nın olduğunu belirtti. Binyazar, Mehmet Seyda’nın kısa öykücülüğün ve gerçekçi hikayenin peşini hiçbir zaman bırakmadığının altını çizdi. Mehmet Seyda’nın öykülerinin birçok antolojide yer almadığını dikkat çeken Binyazar, bunun kıymet bilmezlik olduğunu dile getirdi.

Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Mısırlı unutturma ve kalemsizleştirme politikalarına karşı böyle bir etkinliğin yerinde ve çok güzel olduğunu belirtti. Kendisinin Zonguldaklı olmasının Mehmet Seyda’yla gönül bağı kurmasında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Mısırlı konuşması sırasında, Beyazıt Devlet Kütüphanesinde Seyda’nın yazılarının ve röportajlarının yer aldığı 1972 tarihli Güney dergisinden örnekler de sundu.

Ayrıca Bostancı Hatay Restorandaki etkinlikten önce ailesi ve yakınları, Göztepe Sahrayıcedid Mezarlığındaki mezarına ziyarette bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’de büyük Kurultay bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

Seyircinin gücü sansürü engelliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...