23 Temmuz 2017 12:17

Minübüsün girdiği evde ölen çocuklar için eylem

İstanbul Sancaktepe'de eve girerek 2 çocuğun ölümüne neden olan minibüsün sürücüsü 13 yaşındaki çocuğun babasının da tutuklanması talep edildi.

Paylaş

İstanbul Sancaktepe'de 8 Haziran'da minibüsün eve girmesi sonucu 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ile 4 yaşındaki Elif Nur Dursun'un ölümüne neden olan trafik kazasının ardından aileler Efe'nin taraftarı olduğu Beşiktaş Vodafone Park önünde eylem yaptı. Beşiktaş taraftarının da destek verdiği eylemde aileler, kazayı yapan ve şu anda tutuklu bulunan 13 yaşındaki R.A.'nın babasının da tutuklanmasını istedi. 

‘ADALET İSTİYORUZ'

Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyen yurttaşlar “Unutmadık, unutturmayacağız, adalet istiyoruz”, “Son şampiyon yavru kartal” pankartları açtı. Eylemde sık sık  "Efe ve Elif için adalet istiyoruz" sloganları atıldı. Grup adına basın açıklamasını  Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç okudu. Açıklamada “8 Haziran tarihinde Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında 9 yaşındaki Efe Yağız Tepe ve 4 yaşındaki Elif Nur Dursun hayatlarını kaybederken, 3 yaşındaki Mehmet Akif Tepe ağır yaralandı. Bu kazanın şoförü maalesef ölen canlarımız gibi bir çocuktu. 13 yaşında bir çocuk... Ailesi tarafından ihmal edilmiş, sorumlulukları yerine getirilmemiş bir anne ve baba tarafından yetiştirilen bir çocuk... Ailesinin onayını almanın verdiği özgüvenle ve kendinden büyük minibüsle 2 masum canımıza kıyan 13 yaşında bir çocuk...13 yaşında bu çocuk kazanın olduğu gün polislerce yakalanarak tutuklandı. Şu anda Maltepe Cezaevi'nde yaptığı trafik terörünün cezasını çekiyor. Mahkeme sonucunda belli bir ceza alacağı ortada. Ama suçun asıl büyük sahibi baba nerede? Çocuğa araba kullanmayı büyük bir eğitimle, itina ile öğreten baba nerede? Suçu tamamen kendi evladına yıkan ve evladının arkasına sığınan baba nerede? Defalarca evladına arabayı verdiği tanıklarla ispatlanmış olmasına rağmen bu baba neden hala dışarıda ve aramızda?" dedi.

‘...BABA DERHAL CEZASINI ÇEKMELİDİR’

Çinkılıç, "Adalet istiyoruz yalnızca adalet... Burada sesleniyoruz. 13 yaşında bir çocuğun mahkümiyetine Efe Yağız ve Elif Nur'un ölümüne sebep olan baba derhal cezasını çekmelidir. Bu olay toplumumuzun vicdanında bir yara olarak kalmamalıdır.13 yaşındaki oğlunun arkasına sığınan bir baba aramızda dolaşmamalıdır" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nas yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Eyleme katılmayan genç, hem darbedildi hem ceza aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...