23 Temmuz 2017 11:28

Yıldırım: Sinagoglara yönelik eylemleri doğru bulmuyoruz

Başbakan Yıldırım, Mescid-i Aksa gerginliğini değerlendirerek Türkiye'deki sinagoglara saldırıların sona ermesi gerektiğini belirtti.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Twitter hesabından açıklama yaparak Türkiye'deki sinagoglara Mescid-i Aksa gerginliği sonrası başlayan saldırıları değerlendirdi.

Yıldırım, "Herhangi bir nedenle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması asla kabul edilemez. İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz" dedi.

"Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Bir kez daha şiddetle lanetliyoruz" diyen Yıldırım, Türkiye'deki Yahudilerin ibadethanelerine yönelik saldırıları da doğru bulmadıklarını söyleyerek şunları kaydetti: "Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, toplumsal zenginliğimizin en önemli unsurlarındandır. Bizler din, mezhep, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın farklılıkları zenginlik addeden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Sansürü mücadeleyle kaldırdık, baskıyı da kaldıracağız

SONRAKİ HABER

Orhan Veli’nin Aşiyan Parkı kapatıldı, ağaçlar işaretlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...