23 Temmuz 2017 10:36

Basın özgürlüğü ödülü tutuklu gazeteci Gökmen Ulu'ya verildi

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 'Basın Özgürlüğü Ödülü'nü, tutuklu Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu'ya verdi.

Paylaş

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından 6’ncısı gerçekleştirilen, her yıl 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında düzenlenen Basın Özgürlüğü Ödülü, bu yıl tutuklu gazeteciler adına Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu'ya verildi. Ödül, Ulu'nun eşine teslim edilerek, Silivri Cezaevi'ne gönderilecek.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Türkiye'de cezaevinde tutuklu, 160'a yakın gazeteci olduğunu hatırlatarak, “Ne yazık ki ifade ve basın özgürlüğü önünde büyük engellerle karşı karşıyayız. Tutuklu meslektaşlarımızı hiçbir şekilde unutmuyoruz. Onlar içeride ama bizim de gazeteciler olarak dışarıda hiçbir farkımız yok. Tutuklanma gerekçesinde ‘Terör örgütü üyesi olmamakla beraber terör örgütü üyesi olmak’ gibi garip bir ifade bulunan İzmirli gazeteci, Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu'ya ve tüm tutuklu gazetecilere 'Basın Özgürlüğü Ödülü'nü vermeyi uygun gördük” diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, Türkiye’de medya organları ve basın mensuplarının baskı altında olduğunu ifade ederek, “Basın Özgürlüğü Ödülü normalde özgür basına verilir ama bu ülkede tutuklu basın mensuplarına vermek zorunda kalıyoruz. Bu işin acı tarafı. Bu yıl ödülü, tüm tutuklu gazeteciler adına, Karşıyakalı basın emekçisi Gökmen Ulu'ya verme kararı aldık. Gökmen Ulu'nun aldığı bu ödül basının özgür olmadığını gösteriyor. Ulu gibi mağdur basın emekçilerinin özgürlüğüne kavuşması için çabalarımız devam edecek” dedi.

Gazeteci Gökmen Ulu'nun eşi Burcu Ulu da, “Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl Gökmen'e verilmesi beni ve ailemizi gururlandırdı. Yaşadığımız zorlu süreçte biraz moral oldu. Umarım Gökmen en kısa zamanında aramızda olur ve ödülü kendisi alır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan Enis Berberoğlu’nun ailesine ziyaret

SONRAKİ HABER

'Gerçek demokrasi halkın haber alma özgürlüğünden geçer'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...