16 Temmuz 2012 14:29

Bir festival nasıl rezil edilir?

10 yıldır düzenlenen “One Love” festivalinin başına bu yıl gelmeyen kalmadı... Önce festivalin yasaklanması için günlerce kampanya düzenlendi. Kampanya bir ölçüde başarılı oldu, rock müziği festivalinde içki satışı yasaklandı. Trajikomik olan ise festivale içki firmasının sponsor olmasıydı. İçk

Bir festival nasıl rezil edilir?
Paylaş
Çağrı Sarı Kahveci

HAFTALARCA SÜREN KAMPANYA

Günlerce sosyal medyada “Eyüp’te bira festivaline hayır” kampanyası  yapıldı. Twitter’da  uzun süre TT’de (en çok konuşulan) kalan kampanyaya tepki gösterenler de oldu ancak Santralistanbul’da (Bilgi Üniversitesinin kampusu) yapılan “One love” festivalinde içki satışı yasaklandı. Yasaklama olunca  bira sponsoru festivalden adını çekti. Hızla festival alanındaki bira standları kapatıldı. O standlarsa kola ve ayran satışı için hazırlandı.

ALPERENLER FESTİVALİ BASTI

Yasaklı başlayan festival açılışını ise Alperenler bastı. Grup festivalin girişine geldi; sloganlar attı ve tekbir getirdi. Sonra da dağıldı. Bu arada festivalin yapıldığı Santralistanbul’un yakından bulunan kavşakta, günlerce Eyüp Platformu ve Din-Bir-Der tarafından, “Eyüp’ü kirletmeyin, içki festivaline hayır” yazılı pankart asılı kaldı. Bu pankartta festivalin dikkat çekenleri arasına girmeyi başardı.

Yaşananlar müzikseverlerin geceye öfkeli başlamasına neden oldu. Sahneye çıkan Kaiser Chief’in solisti, “Ben bile içemeyecek miyim? Bir bardak bile yasak mı?​” diye sitemini dile getirince, bira içmek isteyenler konser alanını terketti. İçkilerini rahatça yudumlayacak alanlara gittiler.

BAŞKA FESTİVALLERE SIÇRAMASIN

Bu arada Kaiser Chiefs’in solisti Ricky Wilson’ı yasak dinlemedi.  Hem içkisini yudumladı hem de konseri dinleyenlere içki sundu. Festival alanında bira satışı olmayınca çevrede bira satanların sayısında da artış yaşandı. İlk önce 5 lira olan biranın fiyatı, yavaş yavaş yükseldi. Bira fiyatları 10 liraya kadar çıktı.
Bu yılki One Love festivali de böyle geçti. Ancak One Love festivalinde yaşananların başka festivallere de sıçraması ihtimali katılımcılar arasında tedirginlik yaratıyor.   (İstanbul/EVRENSEL)


BİRET’İN KONSERİ DE BASILMIŞTI

‘One Love’ festivaline karşı örgütlenen kampanya bundan tam 3 yıl önce gerçekleştirilen bir başka Alperen Ocakları baskınını akıllara getirdi. Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in Temmuz ayının 2009 yılında  Topkapı Sarayı’nda verdiği konseri de Alperen Ocakları basmıştı. Bir şarap firmasının sponsorluğunda yapılan ve şarap ikram edileceği açıklanan konser, Vakit gazetesinde “Mukaddes avluda şarap küstahlığı” başlığıyla  hedefe konulmuştu. Konserden bu gazete nedeniyle haberdar olan Alperen Ocakları üyesi 50 kişilik grup saraya baskın düzenlemişti.
Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu, “İçerisinde hain, saygısız ve şerefsizce yapılan şarap partili caz konserini nefretle kınıyoruz.” diye açıklama yapmıştı. Grup daha sonra uzun süre tekbir getirmiş, namaz kılıp ve içeri girmeye çalışmıştı. 

ÖNCEKİ HABER

Seçilmişe bunu yapan seçilmemişe neler yapmaz?

SONRAKİ HABER

17 ay sonra gelen dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...