23 Temmuz 2017 10:07

ABD'de park halindeki kamyonda 9 kişi öldü

ABD'nin Teksas eyaletinde park halindeki kamyonda 9 kişi yaşamını yitirdi. Polis, olayı insan kaçakçılığı vakası olarak değerlendiriyor.

Paylaş

ABD'nin Teksas eyaletinde park halindeki bir kamyonda 8 kişi ölü bulundu. 30 kişinin daha bulunduğu kamyondaki 20 kişi de aşırı sıcak ve susuzluk belirtileriyle hastaneye kaldırıldı. Yolculardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 9'a çıktı.

BBC'nin yansıttığı habere göre San Antonio kentindeki bir Walmart mağazasının otoparkında fark edilen kamyondan çıkarılan 20 kişinin sağlık durumunun kritik olduğu, 8 kişinin ise daha iyi durumda olduğu belirtildi.

San Antonio Emniyet Müdürü William McManus olayı "korkunç bir trajedi" olarak nitelendirirken gözaltına alınan, tır şoförünün yargılanmasını isteyeceklerini söyledi.

'İNSAN KAÇAKÇILIĞI VAKASI'

Polis olayı insan kaçakçılığı vakası olarak değerlendiriyor.

San Antonio Emniyet Müdürü William McManus, olayın kamyonun yanından geçerken kendisinden su isteyen birini fark eden bir Walmart çalışanı tarafından polise bildirildiğini açıkladı.

Kamyondan çıkmayı başaran bazı kişilerin civardaki ormana kaçmış olabileceği değerlendiriliyor.

Yerel saatle gece yarısı fark edilen kamyonun içinde klima veya su olmadığı da açıklandı.

Emniyet Müdürü McManus yaşamını yitirenlerden ikisinin okul çağında çocuklar olduğunu da söyledi ve ekledi: "Kamyondaki 38 kişinin de yaşamını yitirmemesi büyük bir şans."

San Antonio, ABD-Meksika sınırından sadece birkaç saat uzaklıkta. ABD'li yetkililer ise halen tırda taşınanların ülkedeki yasal statülerini inceliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Süryaniler, 23 yıl aradan sonra spor kulübü kurdu

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan Enis Berberoğlu’nun ailesine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...