Gülmen ve Özakça eylemine saldırı: 61 gözaltı

Ankara Güvenpark'ta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapmak isteyenlere polis saldırdı, 61 kişi gözaltına alındı.

23 Temmuz 2017 09:18
Paylaş

İşlerine geri dönmek için 137 gündür açlık grevlerini sürdüren Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın sağlık durumuna dikkat çekmek için Ankara'da eylem yapmak isteyen gruba, polis saldırdı. Saldırı sonrasında 61 kişi gözaltına alındı. Polis araçlarından çevredeki vatandaşlara, “Kanunsuz eyleme müdahale ediyoruz, park çevresini boşaltın” anonsu dikkat çekti.

Başlattıklar açlık grevi cezaevinde sürdüren ve grevin 137'nci gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sağlık duruklarına dikkat çekmek için Ankara Güvenpark'ta eylem yapmak isteyen gruba yönelik polis saldırısı sırasında, birçok kişi darp edildi. Polis, Güvenpark'a çıkan cadde ve sokaklardan parka girmek isteyenleri polis darp ederek, gözaltına aldı. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı ve  yerde sürüklendi.

Gözaltılar sonrasında polis Güvenpark çevresini abluka altına aldı. Ara ara parka girmek isteyenler oldu. Polis parka girmek isteyenlere TOMA'dan sıkılan tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombasıyla saldırdı. İkinci bir gözaltı işlemi de park çevresinde gerçekleşti. TOMA'da ara ara yeşil renkte kimyasal su kullanıldı.

Polisin attığı biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Güvenpark çevresindeki dükkanlara sığınanlar oluken, TOMA dükkanların içerisine kadar su sıktı. Polisten kaçan vatandaşların bazıları sokak lambası direklerine sığındı. Vatandaşların polis köpekleriyle korkutulması dikkat çekti. Polis araçlarından “Çevredeki vatandaşlara sesleniyorum. Kanunsuz bir eyleme müdahale ediyoruz. Güvenpark çevresini boşaltın” anonsu yapıldı.

KÜFÜR EDENLER BIRAKILDI

Ara sokaklarda yapılan gözaltı sırasında bir vatandaşın kolunun kırıldığı ileri sürüldü. Ayrıca sokak arasında Gülmen ve Özakça'ya küfür eden bir grup ile eylemciler arasında yumruklu kavga çıktı. Polis küfür eden grubu bırakırken, eylemci gruba saldırdı.

Gülmen ve Özakça'ya destek olmak için gelenler arasında Veli Saçılık'da bulunuyordu. Saçılık, polisin Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Anıtı'nı çevreleyen barikata karşı zafer işareti yaparak yürüdü. Polisin izin vermemesi üzerine anıtın önüne alınmadı.

Güvenpark'ta yapılmak istenen eyleme polisin saldırısı sonunda 61 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların sağlık kontrolü için Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesine götürüldüler. Gözaltına alınanlar arasında avukatlar da bulunuyor. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

9 yaşındaki çocuğa Kur'an kursunda cinsel istismar

SONRAKİ HABER

Almanya Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a sert eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...