23 Temmuz 2017 09:16

9 yaşındaki çocuğa Kur'an kursunda cinsel istismar

Yetim kaldığı için Kur'an kursuna verilen 9 yaşındaki çocuk, eğitmeninin cinsel istismarına uğradı.

Paylaş

Ağrı’da Kur'an kursuna giden 9 yaşındaki U.P., 17 yaşındaki eğitmeni Y.K. tarafından cinsel istismara uğradı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu’na yetim kaldığı için verilen U.P., Y.K. isimli eğitmenin kendisini dövdüğünü, kimse görmesin diye kapıyı kilitleyip yanağından ısırdığını söyledi.

Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi Y.K.’nin kendisini odasına götürerek kapısını kilitlediğini ve kendisine istismarda bulunduğunu söyleyen U.P., korktuğu için sesini çıkarmadığını kaydederek, “Beni, ‘Kimseye söyleme’ diye tehdit etti. Herkes yüzümdeki morlukları sordu. Y. abi beni tehdit ettiği için söyleyemedim. ‘Düştüm’ dedim” diye konuştu.

'BAYRAMDA GİDECEK YERİM OLMADIĞI İÇİN YURTTA KALDIM'

Bayramda kursta kimse kalmamasından yararlanan Y.K.’nin kendisine bir kez daha cinsel istismarda bulunduğunu belirten U.P., “Bayramda gidecek yerim olmadığı için yurtta kaldım. Y. abi de kalmıştı. Yalnız kaldığımız için böyle yaptı” dedi.

Olayın ardından Y.K. hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı,’ ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘yaralama’suçlarından 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yurt görevlileri hakkında da ‘suçu bildirmeme’ suçundan soruşturma açıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Torosların iki saklı cenneti

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça eylemine saldırı: 61 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...