23 Temmuz 2017 08:09

İsveç’te İsrail'i protesto gösterileri

İsrail'in Mescid-i Aksa uygulamaları, İsveç'in üç önemli şehrinde protesto edildi.

Paylaş

İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamaları, İsveç'in Stockholm, Malmö ve Helsingborg kentlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Stockholm’un Medborgarplatsen Meydanı’nda yapılan gösteride Filistinli konuşmacılar, İsrail’in Mescid-i Aksa'nın kapılarına yerleştirdiği elektronik dedektörlerin kaldırılmasını talep ettiler ve dış dünyaya İsrail'in insanlık dışı uygulamalarına karşı çıkmaları çağrısında bulundular.

İsrail’i kınayan İsveçce ve Arapça sloganların atıldığı gösteride İsveç Hükümeti'ne üç Filistinlinin öldürülmesini kınaması ve konuyu Birleşmiş Milletler'in gündemine taşıması çağrısı da yapıldı.

Malmö ilinde de Gustav Adolf Meydanı'nda düzenlenen ve yüzlerce Filistinlinin katıldığı gösteride bir konuşma yapan Ammar Daoud, “İsrail'in saldırganlığını ve Filistin topraklarını yasa dışı biçimde işgal etmesini kınıyoruz” dedi.

“İsrail işgal ettiğin topraklardan çekil”, “İsrail=IŞİD” gibi pankartların taşındığı gösteriye katılanlar, ”Yaşasın Filistin, Kahrolsun Siyonizm” gibi sloganlar attı.

Helsinborg il merkezinde yapılan gösteride Arapça marş ve türküler söyleyen göstericiler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını kınayan sloganlar attı. İsveç-Filistin Merkezi'nin örgütlediği gösteride Semitizm karşıtı sloganlar atılması ve bazı çocuklara askeri üniforma giydirilmesi yerel medyada eleştirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’ten gazetecilerin korunması için 'önlem planı'

SONRAKİ HABER

Premier Lig’de yazın sorusu: 'O kadar para eder mi?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...