23 Temmuz 2017 07:39

Sinop; Soner, Öner ve Güneş'i unutmadı

Nükleer karşıtı etkinlikler için geldikleri Sinop'ta denize giren ve hayatlarını kaybeden Soner, Öner ve Güneş, ölümlerinin 11'inci yılında anıldı.

Paylaş

2006 yılında nükleer santrallere karşı etkinlikler için Sinop'a gelen ve girdikleri denizde dalgalara kapılarak hayatlarını kaybeden Ankara üniversitelerinden üç genç unutulmadı. Soner Balta, Öner Balta ve Güneş Korkmaz, hayatlarını kaybedişlerinin 11'inci yılında yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.

Mersin Akkuyu’da santral inşaatına başlandığı, Sinop’ta da etüt ve zemin çalışmalarının sürdüğü 2006'da çok sayıda bilim insanı, akademisyen, sanatçı ve yaşam savunucusu Sinop'ta gerçekleştirilen nükleere karşı şenlikte bir araya gelmişti. Etkinlikler için Sinop'ta bulunan Ankara üniversitelerinde öğrenğim gören Soner , Öner ve Güneş Akliman'da girdikleri denizde dalgalara kapılmış, kurtulma mücadeleleri sonuç vermemişti.

Üç gencin Ankara'dan gelen yakınları ve Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri Yalı bölgesinde kahvaltıda buluştu. Ardından "Soner,Öner, Güneş aramızda", "Nükleere inat, yaşasın hayat" sloganlarıyla yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Şair-yazar Sezai Sarıoğlu ve Prof. Dr. Aziz Konukman da katıldı.

'SONER, ÖNER VE GÜNEŞ, NÜKLEERE KARŞI MÜCADELEDE YAŞIYOR'

İsmine belediye meclisinin karar verdiği ancak valiliğin kabul etmediği, Şehir külübü ile Atatürk heykeli arasında bulunan Soner, Öner, Güneş sokağında açıklama yapıldı. Sinop NKP Sekreteri Zafer Altınkaya, Soner, Öner, Güneş'i nükleere karşı mücadelede yaşattıklarını söyledi. Saygı duruşunun ardından denize çiçekler bırakıldı.

Etkinlik ailelerin ve NKP bilenlerinin Akliman bölgesine ziyaretleriyle sürdü, akşam saatlerinde Pervane Medresesi’nde Yusuf Eroğlu’nun verdiği müzik dinletisiyle sona erdi. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaz'da görsel şölen: 2338 sporcu yüzerek kıta değiştirdi

SONRAKİ HABER

İsveç’ten gazetecilerin korunması için 'önlem planı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...