23 Temmuz 2017 07:16

Boğaz'da görsel şölen: 2338 sporcu yüzerek kıta değiştirdi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin 'Herkes için spor' teması etkinlikleri arasında yer alan 29. Samsung Boğaziçi Kıtalararası yüzme Yarışı yapıldı.

Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 29. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalarası Yüzme Yarışı İstanbul Boğazı'nda yapıldı.

Bu yıl 49 ayrı ülkeden 2 bin 338 yüzücü Kanlıca iskelesinden başlayarak Kuruçeşme'ye uzanan parkuru kat ettiler. Yarışma nedeniyle İstanbul Boğazı 4 saat boyunca gemi geçişine kapatılırken, yarışmacılar boğazın güzelliğine güzellik kattı.

Yarışma nedeniyle İstanbul Boğazı sabah saatlerinde itibaren 4 saatliğine transit gemi geçişine kapatıldı. Yarışmacılar bir şehir hatları vapuru ile geldikleri Kanlıca İskelesinden saat 10.00'da yarışa başladı.

Bu yıl yarışmaya 2 bin 338 yarışmacının kayıt yaptırdığı belirtildi. Bu yıl yarışmaya çok sayıda uluslararası sporcu katıldı.

Yarışa Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Hollanda, Romanya, Almanya, Rusya, Avusturya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Belarus, Etopya, Azerbaycan, Kazakistan, Polonya, Moldova, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Kırgısiztan, İtalya, İsviçre'in bulunduğu de 49 ülkeden sporcular katıldı.

KAZANANLAR BELLİ OLDU

Organizasyonu erkeklerde 50.58'lik derecesi ile Rus yüzücü Evgeny Elisev kazanırken kadınlarda ise 54.57'lik derecesi ile Rus yüzücü Kristina Kochetkova birinciliğe ulaştı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Mehmet Tüm: Basın için bayramdan söz etmek imkansız

SONRAKİ HABER

Sinop; Soner, Öner ve Güneş'i unutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa