22 Temmuz 2017 17:46

Gülmen ve Özakça için çağrı: Geç olmadan talepleri karşılans

İstanbul’da insan hakları savunucuları açlık grevinin 136. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), İstanbul Tabip Odası(ITO), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV), Suruç Aileleri ve Cumartesi Anneleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevine destek için İstanbul Beşiktaş’ta eylem düzenledi.

Eylemde ‘Yaşamı savunuyoruz’ yazılı pankart açıldı. Sık sık, “KHK'ler gidecek biz kalacağız”, “OHAL kaldırılsın”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Nuriye, Semih yanlız değildir”, “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları atan insan hakları savunucuları, “Nuriye ve Semih'in sesiyiz”, “Açlık grevindeki insanlarımızın sesini duyun”, “Aslolan yaşamdır”, “Susma suça ortak olma” dövizleri taşıdı.

'HUKUK AYAKLAR ALTINDADIR'

Basın açıklamasını okuyan İHD yöneticisi Mukaddes Şamiloğlu, son bir yılda yaşanan insan hakları ihlallerine değindi. Gazetelerin, televizyonların kapatıldığını aktaran Şamiloğlu, “Hukuk ayaklar altındadır, hak arama yolları kapatılmış, adalet yaşamsal bir talep haline gelmiştir” dedi.

Şamiloğlu, 110 bini aşkın kamu emekçisinin işinden çıkarılarak özel sektörde çalışmalarının dahi engellendiğini hatırlattı.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'NIN AÇLIK GREVİ 136. GÜNÜNDE

Açlık grevlerinin 136. gününde bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın durumuna değinen Şamiloğlu, “İki kamu emekçisi 184 gün boyunca İnsan Hakları Anıt'ı önünde 'işimizi geri istiyoruz' diyerek oturma eylemleri yapmış ve hak arama yollarını tamamen kapatılmış olması nedeniyle de direnişlerini açlık grevine çevirmişlerdir” dedi.

Gülmen ve Özakça'nın açlıkla terbiye edilmek istendiğini belirten Şamiloğlu, açlık grevinin Sincan Hapishanesi’nde devam ettiğini anlattı.

Şamiloğlu, “Gelinen aşamada artık yaşamla ölüm arasında kritik sınırdalar ve açlık onları her gün biraz daha sakat kalmaya ya da ölüme yaklaştırmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Gülmen ve Özakça'nın bir an önce işlerine iade edilmesini talep eden Şamiloğlu, iki isme destek çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li Çamlı: Cihat bilmeyene matematik öğretmek faydasız

SONRAKİ HABER

Bayrampaşa'da polisler kaza yaptı: 2 polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa