22 Temmuz 2017 14:38

TAYAD’lı ailelerden tek tip tepkisi

İstanbul Taksim’de bir araya gelen TAYAD’lı aileler, hükümetin tutuklular için gündeme getirdiği tek tip kıyafet fikrine tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lı aileler hapishanelerde dayatılmak istenen tek tip kıyafete karşı eylem yaptı. “Hapishanelerde dayatılan tek tip elbise kefendir.Giymedik giymeyeceğiz” pankartı açan TAYAD'lı aileler, “Devrimci tutsalar onurumuzdur”, “Tek tip elbise kefendir giymedik giymeyeceğiz” sloganları attı.

TAYAD'lı aileler adına yapılan açıklama da, hükümetin yönetmeme krizini OHAL’le aşmaya çalıştığı ifade edildi. OHAL’le insan hakları ve demokratik mücadelelere set oluşturulmak istendiği vurgulanan açıklamada, “En küçük hak alma mücadelesi bile AKP iktidarı tarafından baskı altına alınıp cezalandırılmaktadır. Partiler, sendikalar, gazeteciler ve bir çok kişi mücadele vermekteyken gözaltına alınıp hapishanelere konuldu. Kitlelerde korku yaratılmaya çalışmaktadır” denildi.

Hükümetin son dönemde gündeme getirdiği tek tip kıyafet uygulamasına da tepki gösteren TAYAD’lı aileler, “Bizler TAYAD'lı aileler olarak bu senaryoyu 1984'lerde yaşadık. Hapishanelerdeki mücadele 12 Eylül'den bu yana aslında bir siyasi kimlik mücadelesidir. Bugün hapishanelerdeki mücadele de budur. Tecrit ve hücrelerde yok edebilmek istenen bizim siyasi düşüncelerimizdir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediyeye temsili mezarla tepki

SONRAKİ HABER

Yenifoça'da kavşak eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa