16 Temmuz 2012 13:48

Ölüm bakanlara soruldu

İSTANBUL Avcılar Metrobüs yaşanan iş cinayetinde bir işçinin ölümü İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından Ulaştırma ve Çalışma Bakanlarına soruldu.İstanbul Beylikdüzü-Avcılar Metrobüs Hattı’nda önceki gün araç üstgeçidinin kaldırılması çalışmaları sırasında, kö

Ölüm bakanlara soruldu
Paylaş

İSTANBUL Avcılar Metrobüs yaşanan iş cinayetinde bir işçinin ölümü İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından Ulaştırma ve Çalışma Bakanlarına soruldu.

İstanbul Beylikdüzü-Avcılar Metrobüs Hattı’nda önceki gün araç üstgeçidinin kaldırılması çalışmaları sırasında, köprünün beton bloklarının düşmesi sonucu işçilerden Yakup Kavak (47) olay yerinde hayatını kaybederken, Hasan Güney (41) ve Adem Yıldırım (42) yaralandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tüzel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Kazayı ve ölümleri hatırlatan Tüzel, kazanın meydana geldiği hattaki söküm işlemleri sırasında işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığını, bir denetleme yapılıp yapılmadığını Bakan Faruk Çelik’e sordu. “İşçilerin yaşamına mal olan bu olayda Büyükşehir Belediyesinin bir ihmali sözkonusu mudur?  Sorumlu/lar kimdir? Sorumlular hakkında ne tür işlem yapılmıştır?​” diye sorularını yönelten Tüzel, köprü söküm çalışmalarının hangi firma tarafından, kaç işçi ile yapıldığını ve işçilerin işe başlama zamanları ile tecrübelerinin olup olmadığına da yanıt istedi.

‘BARETLER NEDEN ÖNCE DAĞITILMADI?​’

Tüzel Bakan Çelik’e, “İşçilere baretlerin neden kazadan önce verilmediğini, işverenin hangi güvenlik önlemlerini aldığını, müfettişlerin kazadan hemen sonra inceleme yapıp yapmadığını, kent yapılaşmasında bakanlığın denetim yapıp yapmadığını, denetleniyor ise hangi mekanizma ve peryotlarla yapıldığını, bu tür çalışmaların yapıldığı alanlarda olası kazalara karşı, neden ambulans ve itfaiye ekibinin bulundurulmadığını” da sordu.

Tüzel benzer soruları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da yöneltti.
İşçilerin yaşamına mal olan bu olayda Büyükşehir Belediyesinin bir ihmalinin olup olmadığını ve herhangi bir işlem yapıp yapmadıklarını Bakan Yıldırım’a da yönelten Tüzel, diğer soruların yanı sıra “Kente dair planlamaların meslek odalarıyla yapılması katılım ve denetim mekanizmaları etkinlik kazanmaz mı?​” sorusuna da yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'ye yeni yaptırım tehdidi

SONRAKİ HABER

Adana’da grev yasağına karşı imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...