22 Temmuz 2017 10:59

AKM’nin yıkımı için ilk adım atıldı

9 yıldır hiçbir işlem yapılmayan Atatürk Kültür Merkezi’ne yıkım için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ilk adım atıldı.

Paylaş

İstanbul Taksim Meydanı’nda bulunan ve uzun yıllardır kaderine terk edilen Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ilk adım atıldı. Taksim Gümüşsuyu’ndaki AKM’yi çevreleyen 4 parselden oluşan 20 bin metrekarelik arazi 2 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, önce onarılması gündeme gelen AKM’ye 9 yıldır hiçbir işlem yapılmamıştı. Tarihi kültür merkezinin yıkılması sık sık gündeme geliyordu. En son Erdoğan da 12 Haziran 2017’de sanatçılarla buluştuğu iftar programında “AKM’nin yıkılıp yerine yeni ve ihtişamlı bir opera binası yapılacağını” açıklamasının ardından ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan Taksim Gümüşsuyu’ndaki AKM’yi çevreleyen 4 parselden oluşan 20 bin metrekarelik arazi 2 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bedelsiz olarak tahsis edildi. Tahsis edilen arazi üzerinde AKM Müdürlüğü ve otoparkı bulunuyor. Parseller imar planında “park ve yaya yolu” olarak işaretlenmiş durumda. 1940’lı yıllardan beri mülkiyeti İBB’ye ait olan parseller günümüzde otopark olarak kullanılıyor.

2 YILDA BİTİRİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Hukuk Komisyonu üyelerine söz konusu tahsisin “inşaat işlemleri sırasında gerekli olacağı” için yapıldığını açıkladı. Yıkım işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılacak. Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılacak yeni opera binasının da iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Alınan karar ile yıkım ve inşaat sırasında kullanılabilmesi için de Atatürk Kültür Merkezi’ni çevreleyen parseller Kültür ve Turizm Bakanlığına verilmiş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, Barış Bloku ve SÜDEF'ten ortak mücadele vurgusu

SONRAKİ HABER

Atalay: Taşeron ve geçici işçilere verilen sözler tutulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...