22 Temmuz 2017 09:06

CHP’li Çam’dan Cumhuriyet yazarlarına destek çağrısı

CHP'li Musa Çam, 24 Temmuz'daki Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yazar ve yöneticilerinin yargılanacağı dava için destek çağrısı yaptı.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Gazetesi’nin tutuklu yazar ve yöneticilerinin davalarının başlayacağı, aynı zamanda basın bayramı olan 24 Temmuz ve devam eden üç gün için tüm yurttaşlara destek çağrısı yaptı. 

Cumhuriyet yazarlarının 265 gündür süren haksız tutukluluğuna derhal son verilmesi gerektiğini vurgulayan Çam, “Bu yıl 24 Temmuz gerçek gazeteciler için ayrı bir önem taşıyor. 24 Temmuz basında sansürün kaldırılmasının yıldönümü, her yıl ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ olarak kutlanır. Ama bu yıl 24 Temmuz Pazartesi günü aynı zamanda Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının aylar sonra mahkeme karşısına çıkacağı tarih ve duruşmalar 25, 26, 27 Temmuz tarihlerinde devam edecek. Tam 265 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel, Güray Öz, karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Kitap yönetmeni Turhan Günay, muhabir Ahmet Şık, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Akın Atalay, Bülent Utku, Önder Çelik, Hakan Kara, M.Kemal Güngör ve Emre İper 24 Temmuz günü mahkemeye çıkıp ilk savunmalarını yapacaklar. Biz de orada olacağız ve tüm yurttaşlarımı bu haksız tutukluluğa birlikte tepki göstermeye davet ediyorum” dedi. 

TÜRKİYE BİR MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

Vücudunda Adalet Yürüyüşü’nün izleri kalan CHP’li Çam, adalet ve demokrasi vurgusu yaparak, şunları dile getirdi: “Demokrasisi tamamen göstermelik ama yine de Türkiye bir Muz Cumhuriyeti değil. İktidar olmanın nimetleriyle serpilip palazlanmış, ülkeyi babasının çiftliği gibi gören ve dahası devletin tüm kurumlarını bir aile şirketi gibi yöneten siyasal İslamcı anlayış, kazanımlarını yitirmemek ve konumunu daha perçinlemek için yüzde 50’yi terörist ilan ederek hukuku, demokrasiyi ayaklar altına alıyor. 15 Temmuz sonrası da tam karanlık bir süreç yaşıyoruz. 1 yıldır Erdoğan ve AKP’sine ne kadar muhalif varsa, hedef haline getirilmiş, baskı ile ezilmeye, yok edilmeye çalışılmakta. 24 Temmuz’da da Türkiye’nin en seçkin kalemleri uydurma suçlamalar yüzünden mahkemeye çıkacak. Aylardır kaçma şüphesi olmamasına rağmen haksız yere tutuklu bulunmalarından da iktidarın gazeteciler üzerinden toplumda bir korku yaratmaya çalıştığı aşikar. Anayasamızda belirtildiği gibi ‘bağımsız’ ve ‘tarafsız’ yargımızdan 24 Temmuz’un gerçek bir basın bayramına dönüşmesi için tahliye bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet AİHM'de Kürt gazetecilerle ilgili savunma yaptı

SONRAKİ HABER

'Hero' tişörtüne gözaltılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...