Beyin ameliyatı olurken 7 saat boyunca gitar çaldı

Hindistanlı Abhishek Prasad, ‘doktorların hastalığın beyindeki yerini tam olarak belirleyebilmesi’ ameliyatı boyunca gitar çaldı.

22 Temmuz 2017 07:13
Paylaş

Hindistanlı Abhishek Prasad, ‘doktorların hastalığın beyindeki yerini tam olarak belirleyebilmesi’ için geçirdiği yedi saatlik beyin ameliyatı boyunca gitar çaldı. Prasad, 'Müzisyen distonisi’ isimli nadir görülen bir sinir hastalığına sahip. Bu hastalığa sahip insanlar kaslarını istemdışı hareket ettiriyor ve normaldışı bir postüre sahip oluyor.

Bundan dolayı en çok sevdiği enstrüman olan gitarı çalamamaya başlayan Prasad, 'doktorların hastalığın beyindeki yerini' tam olarak saptayabilmesi için 7 saatlik ameliyatı boyunca gitar çaldı.

Hindistan’daki Karnataka kentinde Bhagwan Mahaveer Jain Hastahanesi’nde yedi saatlik başarılı ameliyatı gerçekleştiren doktorlar Prasad’ın kafatasını delip sorunun nerede olduğunu tam olarak tespit etmek için bir elektrot yerleştirdi. Başarılı operasyon sonrası parmaklarının fonksiyonu tamamen normale dönen Prasad ‘Ameliyat masasında parmaklarımın hareket ettiğini görmek gerçeküstüydü. Şu anda parmaklarım tam olarak iyileşti ve öncesi gibi hareket ediyor’ dedi.

Geçtiğimiz gün dikişleri alınan Prasad, ‘eski günlerde olduğu gibi’ gitar çalabiliyor ve önümüzdeki yıl bir albüm çıkarmayı düşünüyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Feleknas Uca’nın Alman pasaportuna ‘şerh’ konuldu

SONRAKİ HABER

Tespit edilemeyen polislerin şikayeti ile dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...