22 Temmuz 2017 06:43

Gözaltına alınan Nalan Erkem ve İlknur Üstün tutuklandı

Büyükada'da gözaltına alınıp serbest bırakılan insan hakları savunucularından Nalan Erkem ve İlknur Üstün yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.

Paylaş

Geçtiğimiz gün Çağlayan Adliyesi’nde görülen dava sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakılan insan hakları savunucuları İlknur Üstün, Nalan Erkem, Nejat Taştan ve Şeyhmus Özbekli hakkında dün yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kararın ardından Nalan Erkem İstanbul'da, İlknur Üstün ise Ankara'da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Nalan Erkem Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Erkem, tutuklama talebiyle Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Mahkeme Erkem'in tutuklanmasına karar verdi.

İlknur Üstün de emniyet işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne götürülerek SEGBİS sistemi ile ifade verdi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Üstün, sorgusunun ardından tutuklandı. 

AF ÖRGÜTÜ: TÜRKİYE ABSÜRDLÜK ÇITASINI YÜKSELTİYOR

Haklarında yeniden yakalama çıkarılan 4 insan hakları savunucusu için açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü John Dalhuisen, “Türkiye yetkilileri absürdlük çıtasını yükseltiyor” dedi.

İstanbul Büyükada'da gözaltına alındıktan 13 gün sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından 6 insan hakları savunucusu tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Dün serbest bırakılan 4 insan hakları savunucusu için tekrar gözaltı kararı çıkarılmasına ilişkin yazılı açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü John Dalhuisen, “Bu acımasız ve geriye doğru adımla Türkiye’nin giderek sivil toplum aktivistlerinin herhangi bir ayrım gözetilmeksizin hapse atıldığı, hukuk devletine yabancı bir ülke haline geldiği gözler önüne serildi” dedi.

Nalan Erkem ve İlknur Üstün'ün yeniden gözaltına alındığını belirten Dalhuisen açıklamasına şöyle devam etti:
"12 gün boyunca parmaklıklar ardında kaldıktan sonra aynı çileyi yeniden yaşamak zorunda bırakılıyorlar. Bu temelsiz soruşturmaya son vermek yerine, Türkiye yetkilileri absürdlük çıtasını yükseltiyor. Bu dört insan hakları savunucusu aynı soruşturmada adları geçen aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü’nün de bulunduğu diğer 6 insan hakları savunucusu gibi cezaevine sevk edilecek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'den Türkçe mesaj 

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça için Ankara’ya gidenlerin araçları bağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa