22 Temmuz 2017 06:15

'Sur’a atılan her imza UNESCO'nun tavrını da belirleyecek'

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu'ndan Abbas Aslan toplanan imzaların UNESCO’nun alacağı tavır açısından da belirleyici olacağını söyledi.

Paylaş

Sur’un Yıkımına Hayır Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Abbas Aslan, 100 bin imzayı hedefledikleri kampanyada şimdiye kadar 5 bin imzanın sadece sosyal medyadan geldiğini belirterek, toplanan imzaların UNESCO’nun alacağı tavır açısından da belirleyici olacağını söyledi.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde “Kentsel Dönüşüm” adı altında başlatılan yıkım ve talana karşı kurulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu, yürüttükleri çalışma kapsamında yıkımı durdurmak için imza kampanyası başlattıklarını duyurmuştu. Sosyal medya üzerinden ve ıslak olarak imzalanabilen kampanyanın imza föyüne @SurPlatformu adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

SADECE SOSYAL MEDYADA 5 BİN İMZA

Çalışmaları hakkında bilgi veren Sur’un Yıkımına Hayır Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Abbas Aslan, yıkıma karşı kamuoyu yaratmak amacıyla imza kampanyası başlattıklarını ifade ederek, toplanan imzaların TBMM başkanlığına sunulacağını vurguladı. Bir ay gibi bir sürede 100 bin imza toplamayı hedeflediklerini kaydeden Aslan, sosyal medya üzerinden de imzalanabilen kampanyaya şu ana dek 5 binin üzerinde kişinin katıldığı bilgisini verdi. Aslan, “5 bin imza sadece sosyal medyadan geldi. Bunun yanında ıslak imzalar da var. Diyarbakır yerelindeki tüm kurumlara ıslak imza kampanyasını ulaştırmaya çalıştık” dedi.

TARKAN, SEZEN AKSU GİBİ İSİMLERLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

Sosyal medyada başlatılan videolu destek çağrılarını hatırlatan Aslan şöyle dedi: “Sosyal medyada paylaşılan videolar imza kampanyasında etkili olduğuna inanıyoruz. Sezen Aksu, Zülfü Livaneli ve Tarkan gibi ekolojik çevresel sorunlara duyarlı sanatçılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Onlardan da olumlu cevaplar alıyoruz. Çekecekleri videoları sosyal medyada paylaşacaklarını bildirdiler.”

İMZALAR UNESCO ÜZERİNDE DE ETKİLİ OLUR

Hedefledikleri 100 bin imzanın çok üzerinde bir rakama ulaşmayı beklediklerini aktaran Aslan, İstanbul ve Ankara gibi kentlerdeki ekolojik platformlardan ciddi destek gördüklerini vurguladı.

Sur’un yıkılmaması için UNESCO’ya acil başlıklı mektup gönderdiklerini anımsatan Aslan, toplanan imzaların UNESCO’nun alacağı tavır açısından da belirleyici olacağını sözlerine ekledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD yanlışlıkla Afgan polisini vurdu: 16 polis öldü

SONRAKİ HABER

‘Bodrum depremi yeni şiddetli tsunamilere işarettir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa