21 Temmuz 2017 21:10

FEMEN lideri Hutsol: Eylemimiz hedefinde diktatörlük vardı

DHA'ya konuşan FEMEN lideri Anna Hutsol, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki eylemlerinin diktatörlüğe karşı düzenlendiğini söyledi.

Paylaş

Deniz BERKTAY
Kiev

FEMEN'in Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği son eylemin ardından hareketin liderleri Anna Hutsol, Doğan Haber Ajansı'na demeç verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandır Lukaşenko'nun ortak basın toplantısı sırasında FEMEN üyesi bir kadının gerçekleştirdiği eylemle ilgili olarak DHA'ya konuşan Hutsol, bu eylemin diktatörlüğe karşı bir protesto eylemi olduğunu ifade etti.

Anna Hutsol eylemin nedenini şu sözlerle açıkladı: “Bundan üç yıl önce diktatörlüğe karşı devrim yapmış olan ve bu uğurda çok sayıda kişinin hayatını feda ettiği bir ülkeye Belarus diktatörünün gelmesine karşıyız. İkincisi ise, Belarus'ta gizli polis üyeleri, 2011 yılının sonlarında, bizim eylemcilerimize eziyet ve tacizde bulunmuştu. Bunun da hesabını sormak istedik."

  • FEMEN üyesi bir kadın, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandır Lukaşenko'nun ortak basın toplantısı sırasında eylem yapmıştı

FEMEN, 2014 yılındaki iç savaş sonrası Rusya'ya sığınan eski cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde iktidara yönelik düzenlediği siyasi protesto gösterileriyle ön plana çıkmıştı.

Anna Hutsol, 2014'ten bu yana Ukrayna'da durumun iyiye mi yoksa kötüye mi gittiği yönündeki soruya “Bunu, iktidarın sivil topluma nasıl davrandığına bakarak değerlendirmek gerekecek. Bizim eylemcimizin saatlerdir avukatıyla görüştürülmediğini göz önünde bulundurursak, o zamandan bu yana fazla bir şey değişmedi diyebiliriz" diye yanıt verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Yürüyemiyorum’ diye yardım alıp Klimanjaro’ya tırmandı

SONRAKİ HABER

2 general ve 5'i kurmay 65 albay, emekliye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...