21 Temmuz 2017 16:08

Gazeteci Erden’in emniyette ifadesi alındı

11 gündür gözaltında olan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Zeki Erden’in emniyete yapılan ihbarda iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. 

Paylaş

Adana’dan Diyarbakır’a giderken 11 Temmuz’da Siverek Emniyeti’ne saat 13.00 sularında “Eylem yapma potansiyeli olduğu ve üzerinde örgütsel doküman taşıdığı” belirtilen ihbar üzerine Siverek’te gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Zeki Erden’in “Silahlı örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak” iddiasıyla ifadesi alındı. Emniyetteki ifadesinde Özgürlükçü Demokrasi gazetesi için “PKK, KCK güdümünde faaliyet gösteren gazete” olarak belirtilirken, Erden’in Özgürlükçü Demokrasi gazetesi basın kartını ne zaman ve nerede çıkarttığına dair soru sorulması dikkat çekti. 

Ayrıca gazeteci Erden’in avukatı Mikail Yavuz, Erden’e ifadesinde Emniyetin klasik absürt olan “PKK ve KCK içerisindeki konumunuz nedir? Örgüt adına katıldığınız eylem ve faaliyetler nelerdir. Bir kod adınız var mı?” sorularının yöneltildiğini belirtti. Yavuz, gazeteci Erden’in pazartesi savcılığa çıkartılmasını beklediklerini ifade etti. (Urfa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Sarıyıldız gerçekleri Cizre'den dünyaya haykırdı

SONRAKİ HABER

Mercedes'te işçi kıyımı: 200'den fazla işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa