21 Temmuz 2017 11:32

Kerala'da hükümet hemşirelerin talebini kabul etti

Hindistan’ın Kerala eyaletinde 17 Temmuz’da hemşirelerin ücret artışı için başlattığı grev, hemşirelerin taleplerinin kabul edilmesiyle bitti.

Paylaş

Hindistan'ın Kerala eyaletinde ücret artışı talebiyle greve çıkan hemşireler, geçtiğimiz perşembe günü hükümetle yaptıkları görüşmeyle hemşirelerin minimum ücret talebinin kabul edilmesiyle grevlerini son verdiler. Karar, hemşire dernekleri ile Eyalet Lideri Pinarayi Vijayan arasında perşembe akşamı yapılan toplantı sonrasında alındı. Sağlık Bakanı KK Shylaja, Adalet Bakanı AK Balan, Çalışma Bakanı TP Ramakrishnan ve çeşitli bölüm yetkilileri de toplantıya katıldı.

ASGARİ ÜCRET YÜKSELDİ

The News Minute’in haberine göre; yönetimden yapılan açıklamada, “Yapılan görüşmede yatak kapasitesi 50’ye kadar olan hastanelerde çalışan hemşirelerin asgari ücretini talep ettikleri gibi 20 bin Rs’ye yükseltme ve 50’den fazla yatak kapasitesi olan hastanelerde çalışan hemşirelerin ücretlerinin belirlenmesi için hükümetin bir komite belirlemesi kararları oy birliği ile alınmıştır” denildi. Açıklamada stajyer hemşirelerin ödeneklerine dair “Stajyer hemşirelerin aylıklarına zam yapılacak. Komite ayrıca stajyerlerin aldıkları ödenekler ve eğitim süresiyle ilgili de önerilerde bulunacak. Komite raporunun bir ay içinde tamamlanması bekleniyor” ifadelerine yer verildi. 

NELER OLMUŞTU?

Eyalet lideri, Yüksek Mahkemenin önerdiği maaş düzeyine geri dönmenin mümkün olmadığını savunuyordu. Eyalet lideri grev öncesinde medyaya Kerela’da ücretlerin ve yaşam koşullarının birçok eyalettekinden tüm sektörlerde daha yüksek olduğunu öne sürüyordu. Devlet genelinde özel hastanelerde çalışan binden fazla hemşire, haziran ayından bu yana zam zammı için protesto gösterileri yapıyorlardı. Protesto gösterileri Birleşik Hemşireler Derneği ve Hint Hemşireleri Birliği öncülüğünde yayıldı. Hükümet daha önce, Endüstri İlişkileri Komitesinden hemşirelerin maaşları konusunda karar vermesini isteyerek bu konuyu ele almıştı ancak komitenin önerisi hemşirelerin talebini karşılamıyordu. Hemşire dernekleri 17 Temmuz’dan itibaren süresiz bir grev çağrısında bulundu.Hemşire derneklerinden biri olan UNA, Vijayan’ın görüşme daveti üzerine grev kararını geri çekti. Bununla birlikte, INA, grev kararını sürdürdü, orta ve kuzeydeki Kerala’daki özel hastanelerin işleyişini felce uğrattı. Hükümet hastanelerin işlemeye devam etmesi için hemşirelik okulları müdürlerine öğrencilerin dersleri bırakıp hastanelerde çalışması için yazı göndermişti ve bu emir öğrencilerin boykotuyla karşılaşmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bakan: Şakran’daki işkence iddiası soruşturuluyor mu?

SONRAKİ HABER

İHD: Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...