21 Temmuz 2017 10:38

İsrail polisinden Mescid-i Aksa saldırısı: 3 ölü 190 yaralı

İsrail'in Mescid-i Aksa uygulamalarını protesto eden Filistinlilere cuma namazı sonrası polis saldırdı. Ölen ve yaralananlar var.

Paylaş

İsrail polisi, Kudüs'te cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda toplanan Filistinlilere saldırdı. Gaz bombalı ve plastik mermili saldırı sonucu 190'ı aşkın kişi yaralanırken en az 3 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan İsrail polisinin saldırısı sonrası bıçaklı bir saldırgan evlerine girdiği 4 İsrailliyi bıçakladı. 2 İsrailli öldü, 2'si ise yaralandı.

İsrail geçtiğimiz hafta gerçekleşen silahlı çatışma sonrası Mescid-i Aksa'yı 17 yıl sonra cuma namazına kapamıştı. İbadet edenlere metal dedektör zorunluluğu getiren, 50 yaşından genç erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasaklayan İsrail'e karşı bugün cuma namazı sonrası tepki gösterildi.

ÜÇ GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ

Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda toplanan çok sayıda kişiye yönelik saldırıda 190'ı aşkın kişinin yaralandığı açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 17 yaşındaki Muhammed Şaraf ve Muhammed Mahmud Halaf'ın vurularak yaşamını yitirdiğini açıkladı. Şaraf'ın Silvan, Halaf'ın ise Ebu Dis'teki çatışmalarda vurulduğu bildirildi.

Maan News, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Ebu Gannam'ın da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Muhammed Ebu Gannam'ın polis saldırısında vurulduğu bildirildi.

Hafta boyunca eylemlere sahne olan Doğu Kudüs'te dün de Eski Kent çevresindeki saldırıda 79 Filistinli yaralanmıştı.

BIÇAKLI SALDIRI: 2 İSRAİLLİ VE SALDIRGAN ÖLDÜ

Ma'an Haber Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusu, Neve Zuf'un West Bank bölgesinde 2 İsraillinin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail ordusu yetkilisi, Maan'a verdiği demeçte, bir saldırganın Halamish olarak bilinen yerleşim yerinde, evine girdiği dört İsrail vatadaşını bıçakladığını söyledi. Yetkili, saldırıda 2 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 2 İsraillinin ise yaralı halde hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Yetkili saldırganın 23.15'te vurulduğunu ancak ölüp ölmediğinin doğrulanamadığını iletti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hastane güvenlik görevlilerinin darbedilmesi protesto edildi

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen: Üreticiler örgütlenmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...