21 Temmuz 2017 10:48

Hastane güvenlik görevlilerinin darbedilmesi protesto edildi

İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 kişinin hastanenin güvenlik görevlilerini darbetmesine ilişkin, basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan bir gence saldıran 4 kişinin hastayı korumaya çalışan güvenlik görevlilerini darbetmesine ilişkin hastane bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Güvenlik Sen çağrısıyla acil servis önünde bir araya gelen sağlık emekçileri ve güvenlik görevlileri sık sık, "Güvenceli iş, güvenceli gelecek" , "Sağlıkta taşeron ölüm demektir" sloganları attı.  

SES İzmir Şube Eş Başkanı Doktor Fatih Sürenkök, saldırıya uğrayan güvenlik görevlisi Erdem Kanat ve Ali Özsavaş'ın durumuna dikkat çekerek, hastanelerde gerekli güvenlik önleminin alınmadığını, hastanelerde çalışanların daha iyi hizmet verebilmesi için güvenceli iş ortamının sağlanmasını gerektiğini söyledi. Daha sonra darp edilen güvenlik görevlisi Erdem Kanat söz alarak, güvenlik görevlilerinin taşeron olarak alınması yerine kadrolaştırılması gerektiğini söyledi. 

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Eş Başkanı Hülya Ulaşoğlu, sağlığın özelleştirilmesiyle birlikte hastanede çalışanlara yönelik şiddetin arttığını belirterek, şiddetin her türlüsüne hayır dediklerini ifade etti. İşyerinde mobing, hukuksuz ihraçlar, kadrosuz ve güvencesiz çalıştırma ile şiddeti sürekli yaşadıklarını söyleyen Ulaşoğlu, "Bıçağı tutan elle KHK'leri çıkaran el aynıdır. Sistem böyle işliyor. Biz bu sisteme karşı ortak hareket etmeliyiz. Özelleştirmelere ve taşeronlaşmaya hayır diyelim. Ekonomik ve sosyal olarak daha iyi yaşamak için, hak, hukuk, adalet için beraber mücadele edelim" dedi. 

'GÜVENCELİ VE KADROLU İŞ'

Güvenlik Sen Genel Başkanı Serdar Aslan ise, hastanelerde sağlık emekçilerine yoğun saldırıların olduğunu hatırlatarak, "Özel güvenlikler özelleştirilemez. Canı pahasına çalışan arkadaşlarımız güvenceli ve kadrolu çalışmalıdır. Kamusal güvenlik sağlanmalıdır. Bugünden itibaren güvenceli iş talebi bir an önce hayata geçirilmek zorundadır" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Gençlik Meclisi OHAL’in gençlere etkilerini açıkladı

SONRAKİ HABER

İsrail polisinden Mescid-i Aksa saldırısı: 3 ölü 190 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...