21 Temmuz 2017 09:48

‘OHAL’de hapishanelerdeki hukuksuzluk arttı’

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, OHAL boyunca cezaevlerinde yaşananlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği ( İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, OHAL boyunca cezaevlerinde yaşananlara ilişkin basın açıklaması yaptı. İHD İstanbul Şube binasında yapılan açıklamada, OHAL döneminde hapishanelerde yaşanan hak gasplarına ve hukuksuz uygulamaların artışına dikkat çekildi. 

Cezaevlerinde yaşanan hukuksuzlukları İHD Cezaevi Komisyonu’ndan Avukat Hüseyin Boğatekin paylaştı. Cezaevlerinde personel azlığı gerekçe gösterilerek hasta tutuklularının hastane sevklerinin yapılmadığını aktaran Boğatekin, avukat-müvekkil görüşlerinin de belirli günler ile sınırlandırıldığını ya da engellendiğini kaydetti.Ayrıca mahpusların ortak alana çıkma, sohbet ve dışarıdan kitap alma haklarının kimi cezaevlerinde yasaklandığını belirten Boğatekin, tutuklu ailelerinin de görüşlerde infaz koruma memurlarının saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi. 

İHD Cezaevi Komisyonundan Avukat Zeynep Ceren Boztoprak  da, son bir yıldır özellikle “çıplak arama” uygulamasının sık başvurulan bir eziyet yöntemi haline getirildiğini, avukat ve aile görüşlerinde hukuka uygun olmayan kısıtlamalar yaşandığını da belirtti. Sürekli uzatılan OHAL ve buna bağlı olarak devam eden KHK'lerle insan hak ve özgürlüklerini savunan insanların da baskı, işkence ve her türlü yasa dışı uygulamaya maruz bırakılmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Boztoprak, İHD olarak içeride ve dışarıda yaşatılan her türlü hak ihlaline karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Pamukova’nın üzerinden 13 yıl geçti, sorunlar değişmedi

SONRAKİ HABER

Su samuru karayolunda niye ölür?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa