21 Temmuz 2017 09:39

Telia Sonera 850 çalışanının işine son verecek

Beklentinin altında kâr eden Telia Sonera, faturayı çalışanlara kesti. Telia Sonera 650’si İsveç’te 850 çalışanının işine son verme kararı aldı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Turkcell’in en büyük hissedarı İsveç telefon şirketi Telia Sonera,  850 çalışanının işine son vereceğini açıkladı. Telia Sonera 2017 yılının ikinci çeyreğinde 1 milyar 359 milyon kron kâr etti. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 3 milyar 699 milyon kron kâr etmişti. Uzmanlar, Telia Sonera’nın 2 milyar 519 milyon kron kâr edeceği tahmininde bulunmuştu.

Beklentinin altında kâr eden şirket yönetimi, faturayı çalışanlara kesti. Telia Sonera 650’si İsveç’te 850 çalışanının işine son verme kararı aldı. Telia Sonera Genel Müdürü Johan Dannelind, 2017 yılının ilk yarısındaki sonuçları “Bir hayal kırıklığı” olarak tanımladı ve şirketin en büyük sorunlar yaşadığı İsveç’te bir dizi önlemler alınacağını söyledi.

İsveç’te giderlerin yüksek olduğunu ve fiber kabloların yerleştirilmesinde sorunlar yaşandığını söyleyen Dennelind, tasarruf tedbirlerinin şirketin kârlılığını artıracağını öne sürdü. Bunun gerçekleşebilmesi için de İsveç’te giderlerin yüzde 5 oranında azaltılacağını, İsveç’te aralarında danışman ve işçilerin de bulunduğu 650 çalışanın işine son vereceklerini açıkladı. 

ÖNCEKİ HABER

‘Mülteci sorununun sorumlusu savaş politikası yürüten AKP’

SONRAKİ HABER

Pamukova’nın üzerinden 13 yıl geçti, sorunlar değişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...